„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. decembris
Svētdiena
Gunārs, Gunis, Vladimirs
+1.1 °C
neliels sniegs

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Sastāvdaļas:

800 g maltas gaļas, 5 saujas rīsu, 10 paprikas, 1 sīpols, 2 ēd.k. eļļas vai sviesta, 1 ķiploka daiva, sāls, malti melnie pipari, garšvielas
Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, liek katlā, pārlej ūdeni, pievieno garšvielas, sāli un vāra pusgatavus - aptuveni 8 - 10 minūtes, tad nolej sietā un atdzesē zem tekoša auksta ūdens. Notecina. Sīpolu smalki sagriež un ātri apcep sviestā vai eļļā 3 minūtes, notecina liekos taukus un pievieno maltai gaļai.
Papriku nomazgā. Uzmanīgi nogriež cepurītes un iztīra sēklotni.
Maltai gaļai pievieno sīpolus, garšvielas (maltus melnos piparus, maltu koriandru, dilles un pētersīļus u.c. pēc pašu ieskatiem), sāli, izspiestu ķiploka daiviņu.
Pievieno rīsus. Masu ar rokām viegli samīca, blīvi pilda piparos.
Paprikas kārto karstumizturīgā cepamtraukā, pielejot trauka dibenā nedaudz ūdens, un likt iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, pēc aptuveni stundas pildītā paprika būs gatava.
Papriku var arī sautēt – saliek katliņā, uzliek piparu cepurītes un pielej siltu ūdeni tik daudz, lai līmenis būtu līdz puspipariem. Ūdenim pievieno sāli pēc garšas.
Katliņam uzliek vāku un sautē uz vidējas liesmas. Kad ūdens uzvārījies un sāk burbuļot, liesmu samazina un sautē aptuveni 45 minūtes.
Papriku pasniedz ar skābu krējumu, kartupeļiem un dārzeņiem.