„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Dārzeņu sautējums ar turku zirņiem

Sastāvdaļas:

1 glāze novārītu turku zirņu, 2 sarkanie sīpoli, 1 sarkanā paprika, 1 dzeltenā paprika, 2 vidēja lieluma burkāni, 3 vidēji tomāti, 2 ķiploka daiviņas, ½ laima sulas, paprikas pulveris, 1 tējk. medus, 1 ēdamk. etiķa, sāls
Nomizo burkānus, sagriež ripiņās un cep pannā ar nedaudz olīveļļas. Iztīra paprikas, sagriež palielos gabalos un pievieno burkāniem. Nomizo sīpolus un ķiplokus, sagriež ripiņās un pievieno dārzeņiem uz pannas. Noplaucē tomātus, novelk tiem miziņu, sagriež kubiņos un pievieno pārējiem dārzeņiem. Turpina sautēt, pa laikam apmaisot. Pievieno laima sulu, šķipsniņu sāls, medu, paprikas pulveri un etiķi (pēc garšas). Visu apmaisa un turpina sautēt. Kad dārzeņi jau gandrīz gatavi, pievieno novārītos turku zirņus. Visu vēl nedaudz pasautē. Gaļas ēdienu cienītāji šo sautējumu var papildināt ar vistas vai cūkgaļas filejas gabaliņiem.