„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+14.4 °C
nedaudz mākoņains

Skolas vietā – viesnīca vai atpūtas komplekss

pixabay.com

Bijušās Daugavpils 7. pamatskolas ēkas un apkārtējās teritorijas iegādei Vecajā Forštatē pieteicies vēl viens pretendents.

Pirms kāda laika par šo teritoriju Šūņu ezera krastā interesi izrādīja Turcijas investori. Savukārt tagad par šo objektu sākuši interesēties arī Latvijas uzņēmēji - SIA “LDO invest” un SIA “Biplan group”. Jāpiebilst, ka šie uzņēmumi jau sen kopīgi attīsta viesnīcu biznesu Daugavpilī. Arī skolas ēkā Šūņu ezera krastā viņi plāno ierīkot viesnīcu, kur būtu iespēja organizēt arī sporta nometnes, kuras, kā teica uzņēmumu pārstāvji, pašlaik valstī ir ļoti pieprasītas.

Savukārt Turcijas investori vēlas veidot viesnīcu un atpūtas kompleksu ar iespēju rīkot darījumu tikšanās. Gan vieni, gan otri pretendenti plāno ieguldīt projektā aptuveni 1 miljonu eiro. Kā vienu no saviem „trumpjiem” ārzemju investori min to, ka Eiropā viņiem pieder firmas, kuras veic restaurāciju, - tādējādi būs iespēja savest kārtībā veco skolas ēku.

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisija beidzamajā sēdē izskatīja abus piedāvātos variantus un lēma jautājumu par izsoles rīkošanu virzīt skatīšanai domes sēdē, taču ar būtiskiem grozījumiem un stingriem nosacījumiem. Saskaņā ar tiem, pludmalei jābūt publiski pieejamai, darbi jāuzsāk ne vēlāk kā 5 gadu laikā, pretējā gadījumā pašvaldība atpirks šo īpašumu, bet jau par 80% no summas. Izsoles rezultātu apstiprinās domes deputāti domes sēdē, tad investoram būs jāsagatavo īpašuma attīstības redzējums.