„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+6.8 °C
apmācies

Latgales zoodārzā atklāta garausaino lēkājošo būtņu pilsētiņa RU

Truši dzīvo dabiskos apstākļos // Foto: Jeļena Ivancova

Latgales zoodārzā, kas ir viena no bērnu iemīļotākajām vietām un viens no visapmeklētākajiem tūrisma objektiem Daugavpilī, sākusi darboties garausaino lēkājošo būtņu pilsētiņa. Šeit vidē, kas ir maksimāli pietuvināta dabiskajiem apstākļiem, mitinās vairāki truši, kuru uzvedību var pavērot un pat apciemot dzīvnieciņus.

Garausaino lēkājošo būtņu pilsētiņa ir izglītojošā bērnu laukuma daļa – šeit jau ir Hobita māja kukaiņiem un zirnekļiem, kā arī lauku peļu namiņš. Tagad bērni var doties aizraujošā ceļojumā, jo katrā objektā viņus gaida daudz interesantu atklājumu.

Garausaino lēkājošo būtņu pilsētiņa izveidota kā padziļinājums zemē, ar pauguriem un caurulēm – tuneļiem, truši brīvi lēkā par savu teritoriju, rok zemi, grauž zāli un nebaidās no apmeklētājiem. Atklāšanas dienā pirmie trušus apciemoja 12. bērnudārza audzēkņi. Zoodārza direktors Mihails Pupiņš pastāstīja, ka truši ir piemēroti Latvijas klimatiskajiem apstākļiem, tāpēc viņi arī ziemā, ja nebūs stipra sala, varēs dzīvot alā. Ja uznāks liels aukstums, dzīvniekus pārvietos uz zoodārza silto ēku. Jāpiebilst, ka bērni drīkst ienākt laukumā tikai uz īsu brīdi, atlikušajā laikā trušus var vērot no augšas.

Igors Prelatovs un Mihails Pupiņš

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs pastāstīja, ka bērnu rotaļu laukuma ierīkošana kļuva iespējama, pateicoties līdzekļiem, kuri tika saņemti, piedaloties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā konkursā „Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2017”. Pašlaik pašvaldībā strādā pie zoodārza turpmākās attīstībās koncepcijas, un, kā atzīmēja I. Prelatovs, tas būs liels projekts, tāpēc visus pilsētniekus nākotnē gaida interesanti jauninājumi.