„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+6.6 °C
apmācies

Izstrādās jaunu būvprojektu Līksnas kultūras nama ēkai

Dinija Jemeļjanova

25. oktobrī Daugavpils novada domes sēdē atbalstīta Līksnas pagasta pārvaldes vadītājas Birutas Ozoliņas ideja izstrādāt jaunu būvprojektu Līksnas kultūras nama pārbūvei. Darbinieku evakuācijas jautājums gan palicis neatrisināts.

„Vērtēsim paši, vai tas nepieciešams, ja vajadzēs, pārcelsimies uz citām telpām,” komentē B. Ozoliņa. Jāatgādina, ka viņas piedāvātie jaunie būvprojekta uzdevumi paredz ēkas paplašināšanu par 100 kvadrātmetriem, vienu sienu pagarinot par trim metriem. Tas nozīmē atsacīšanos no iepriekšējā plāna – uzbūvēt otro stāvu un pagrabtelpas. Šī būvprojekta izstrāde domei izmaksāja 41 tūkstoti eiro.

Tāpat arī netika apspriesta pagājušajā komitejas sēdē izskanējusī ideja par stacionāra žoga uzstādīšanu gar slēgto ēkas daļu. Šobrīd apdraudējumu radošās sienas no Līksnas muižas parka teritorijas nožogotas ar aizsarglentu, galvenā ieeja ēkā – slēgta.

Pagasta pārvaldei paredzētajā ēkas daļā strādā seši darbinieki. Savukārt kultūras centra telpā uzturēties nedrīkst, augustā sākta telpu atbrīvošana no mēbelēm, rekvizītiem utt.