„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+6.5 °C
apmācies

Arvīdu Kucinu ievēl par Daugavpils novada domes priekšsēdētāju

Dinija Jemeļjanova

8. novembrī tika sasaukta Daugavpils novada domes ārkārtas sēde, kurā vienbalsīgi par jauno priekšsēdētāju ievēlēts Arvīds Kucins, līdzšinējais priekšsēdētājas vietnieks. Sēdi vadīja priekšsēdētāja vietnieks Aivars Rasčevskis, kas arī izvirzīja A. Kucina kandidatūru priekšsēdētāja amatam. „Izvirzu Arvīdu Kucinu, kas ir vispieredzējušākais no mums visiem pašvaldības darbā,” aicināja A. Rasčevskis. Citas kandidatūras netika izvirzītas.

Stājoties priekšsēdētaja amatā, Arvīds Kucins uzņemas arī Daugavpils novada domes pārstāvja lomu Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomē. Tā kā vairāki Saeimā ievēlētie politiskie spēki paziņojuši, ka apņēmušies drīzumā īstenot administratīvi teritoriālo reformu, jaunais priekšsēdētājs to definē kā vienu no izaicinājumiem tuvākā nākotnē, vadot pašvaldību. „Man labāk patīk restrukturizācijas nevis optimizācijas jēdziens, tāpēc raudzīsimies šajā virzienā,” A. Kucins apstiprina, ka būtu nepieciešams turpināt arī administratīvo resursu pārskatīšanu, atgādinot, ka pagājušogad samazināts zemes ierīkotāju un nodokļu inspektoru skaits novadā.

Tāpat pirmo reizi ārkārtas sēdē šajā sasaukumā piedalījās Guntars Melnis („Latgales partija”), Ilmārs Skuķis („Daugavpils novada partija”) un Jevgeņijs Gridasovs („Saskaņa”), kas ieņems trīs oktobrī ievēlēto parlamentāriešu vietas. Tas nozīmēs arī izmaiņas komiteju sastāvā, par ko jaunā vadība sola lemt nākamnedēļ. Savukārt otra priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanas nepieciešamību vēl skatīs, izvērtējot, vai ir tāda vajadzība.

Atgādinām, ka 13. Saeimā ievēlēti trīs Daugavpils novada domes deputāti – Janīna Kursīte („Kam pieder valsts”), Edgars Kucins („Saskaņa”) un līdzšinējā Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska („Zaļo un Zemnieku savienība”).