„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+6.5 °C
neliels lietus

Nosaukti Līvānu novada Atzinības rakstu laureāti

Publicitātes foto

Līvānu novada domes deputāti oktobra sēdē piešķīra Atzinības rakstus un 200 eiro naudas balvu (pirms nodokļu nomaksas).

Par kalpojumu Līvānu luterāņu draudzē tiks apbalvots tās pērminderis un mantzinis Normunds Upītis nominācijā „Sabiedriskais darbs”. Ir divi laureāti nominācijā „Izglītība” -- Jēkabpils Graubiņa Līvānu mūzikas un mākslas skolas direktores vietniece, skolotāja, vokālās studijas „Spurgaliņas” dibinātāja un vadītāja Skaidrīte Bulmeistere un Jaunsilavas pamatskolas latviešu valodas un literatūras un angļu valodas skolotāja Anastasija Kaktiniece. Savukārt ilggadējā kultūras darbiniece un folkloras kopas „Turki” vadītāja Terēzija Rubene saņems Atzinības rakstu nominācijā „Kultūra”.

Tāpat šogad apbalvos optiskās šķiedras produkcijas ražotājas SIA „Ceram Optec” valdes locekļus Jevgeņiju Smirnovu un Aleksandru Haršaku nominācijā „Gada uzņēmējs”. Savukārt lauku uzņēmēju grupā izvēlēta pirtniece un mājražotāja Gita Usāne, bet jauno uzņēmēju grupā -- ārstniecības augu ekstraktu ražotāja SIA „Rasa Botanicals” valdes locekle Zane Grigale-Soročina, kura uzņēmumu izveidojusi šogad.

Starp laureātiem ierindota arī zobārste Maija Valaine nominācijā „Medicīna”, seniore un čakla kapsētu sakopēja Ilga Stiebriņa nominācijā „Labdarība” un audžuvecāki Marija un Pēteris Šūpulnieki nominācijā „Pašaizliedzīga rīcība”. 

Pašvaldība laureātu saimei piepulcinājusi arī sportistus, proti, nominācijā „Sabiedriskais darbs” sporta sacensību rīkotāju un orientēšanās sporta pārstāvi Vari Peisenieku, kurš pats zīmē orientēšanās kartes, un nominācijā „Sports” Arti Plivdu, kurš šogad uzvarēja Latvijas spēkavīru čempionātā.

Visi laureāti tiks sumināti 18. novembrī Latvijas Republikas Proklamēšanas 100. gadadienas svinīgajā pasākumā.