„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. oktobris
Svētdiena
Monika, Zilga, Zilgma
+7.3 °C
apmācies

Saules skolas jaunā korpusa būvdarbi ir gandrīz pusē

Būvdarbi rit pilnā sparā. Skats uz jauno korpusu no iekšpagalma // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola teritorijā tuvojas nobeigumam jaunā korpusa betonēšanas darbi – betonētāji plāno atstāt būvlaukumu novembra vidū. Jau tagad celtnieki un izglītības iestādes pārstāvji plāno spāru svētkus, kuru laikā tiks iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Pašlaik būvdarbi pabeigti aptuveni par 40%, savukārt līdz jaunajam gadam šim rādītājam jāsasniedz 50%. Kad būs pabeigta betonēšana, tiks likti logi un montētas komunikācijas. Savukārt apdares darbi, visdrīzāk, sāksies pēc ziemas tehniskā pārtraukuma.

Skolas direktore un pilsētas domes deputāte Inguna Kokina saņēma pašvaldības atbalstu turpmākai radošā kvartāla pārveidei. Veco garāžu nojaukšanai un jauno kokapstrādes un skiču izgatavošanas darbnīcu projektēšanai tiks piešķirti 11 000 eiro. Jau ir izstrādāts vecās ēkas Muzeja ielā 3 (bērnu mākslas skola) pārbūves projekts. Šeit nākotnē plānots ierīkot skolas audzēkņu kopmītni, taču šo jautājumu izglītības iestāde risinās mazliet vēlāk.

Kad būs īstenots pirmais projekts, Saules skolas vadība pievērsīsies ēkai Muzeja ielā 3

Būvdarbus veic SIA „Lagron” un tie notiek saskaņā ar grafiku – objekts jānodod ekspluatācijā nākamā gada vasarā. Tā kopējās izmaksas ir gandrīz 5 miljoni eiro, vairāk nekā pusi šīs summas piešķir Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Jāatzīmē, ka tamlīdzīga būve Daugavpilī nav bijusi jau sen – pašlaik tas ir vienīgais objekts pilsētas centrā, kurš tiek būvēts no nulles.