„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. oktobris
Svētdiena
Monika, Zilga, Zilgma
+7.3 °C
apmācies

Krievu namā gatavojas Latvijas simtgades svinībām

Daugavpils Krievu kultūras centrā (KKC) 9. novembrī tika atklāta speciāla istaba, kurā izvietoti Latvijas simtgadei veltīti eksponāti, reti priekšmeti.

Par to, kā tapa šī telpa, kā arī par izstādes saturu pastāstīja KKC direktores vietnieks Jurijs Jermakovs. Viņš paskaidroja, ka KKC radošais kolektīvs šī gada sākumā iesāka gatavoties nozīmīgajai valsts jubilejai: „Mēs dzīvojam šajā valstī, tāpēc ir jāgodā un jāzina tās vēsture, kā arī jāatbalsta un jāciena nacionālās un kultūras tradīcijas. Visi mūsu rīkotie pasākumi bija saistīti ar jubilejas svinēšanu. Speciālā istaba saucas „Mēs savai Latvijai”.

Organizējot ekspozīciju, kuru rūpīgi gatavoja viss kolektīvs, KKC direktore Geroida Bogdanova izteica priekšlikumu iekļaut tajā Daugavpils nozīmīgākās un interesantākās vietas – dievnamus, novadpētniecības muzeju, teātri, cietoksni u.c. Eksponātu izrādījās tik daudz, ka tie aizņem visu telpu.

Vairāk lasiet "Latgales Laika" 13. novembra numurā.