„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. oktobris
Svētdiena
Monika, Zilga, Zilgma
+8.2 °C
apmācies

Jaunas mašīnas domei pagaidām nepirks

kadrs no Youtube

Daugavpils pašvaldība pagaidām nerīkos jaunu automašīnu iepirkumu savām darba vajadzībām – šo lēmumu domes Finanšu komitejas sēdē atbalstīja vairākums deputātu.

Šajā iepirkumā, vienlaikus ar jauniem auto pilsētas vadībai, bija plānots iegādāties arī automašīnas dažādām pašvaldības struktūrām.

Iespējamā pirkuma kopējā cena bija vairāk nekā 300 000 eiro – astoņas transporta vienības (trīs vieglie auto, četri mikroautobusi (tostarp specializētais) un viens apvidus automobilis). Mikroautobusi nepieciešami Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajam centram, Kultūras pārvaldei, Sporta pārvaldei un Sociālajam dienestam, savukārt džips – Komunālās saimniecības pārvaldei.

Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims un viņa vietnieks Igors Prelatovs preses konferencē domē pastāstīja par novecojušo pašvaldības autoparku. Priekšsēdētājs informēja, ka vairs netaisās pretendēt uz jaunu automašīnu „Audi A6” par 61 000 eiro, viņu apmierina pārvietošanās ar 2017. gadā ražoto nomāto auto „VW Passat”. Savukārt I. Prelatovs atzīmēja, ka 2006. gadā ražotā automašīna „Audi A6”, ko pašlaik izmanto, nobraukusi pusmiljonu kilometru un tai ir garš visdažādāko remontu saraksts (nolūzis trokšņu slāpētājs, sabojājies dzinējs, labošana pēc sadursmes ar alni u.c.). Turklāt viņš lūdz atturēties no spekulācijām un uzsver, ka dienesta auto, tostarp arī augstas klases automobiļus, izmanto ne tikai vadība, bet visas domes amatpersonas.

Taču visnepatīkamākais šajā situācijā ir tas, ka jaunu automašīnu nesaņems arī Sociālā dienesta darbinieki – tie, kam tā tiešām ir nepieciešama. Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Marina Gorkina atzīmēja, ka viņi jau sen sapņo par normālu darba mikroautobusu, kurš būtu aprīkots ar pacēlāju invalīdiem.