„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. oktobris
Svētdiena
Monika, Zilga, Zilgma
+10.7 °C
apmācies

Laucesā jauns asfalta segums

Publicitātes foto

Laucesas pagastā Parādes ielā ir atjaunots asfalta segums, šis projekts bija iekļauts Daugavpils novada attīstības programmas Attīstības plānā.

Parādes iela ir Laucesas pagasta Mirnija ciema centrālā iela, kurai asfalta segums ieklāts 1986. gadā. Atjaunotajā ielas posmā notiek intensīva transportlīdzekļu kustība – regulāri kursē akciju sabiedrības „Daugavpils satiksme” autobusi, Daugavpils novada skolu autobusi, vietējo uzņēmēju transports, kā arī šo ceļu braucieniem uz Daugavpili aktīvi izmanto pagasta iedzīvotāji.

Ik gadu Laucesas pagasta pārvalde veica ceļa bedrīšu remontu, ieguldot līdzekļus, taču tas uzlaboja ceļa stāvokli tikai uz īsu laiku. Pēdējos gados ceļš atradās sliktā tehniskā stāvoklī, to atzinuši arī būvnieki.

Darbus veica ceļu būves firma “Binders”. Ceļa pārbūve izmaksājusi 188 681 eiro, ņemot aizņēmumu Valsts kasē. Darbi tika paveikti vienā kārtā.

Būvdarbu gaitā tika veikta esošā asfaltbetona seguma izlīdzinošā frēzēšana, karstā asfalta profila labošana un izbūve, kā arī aku lūku regulēšana.