„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.3 °C
apmācies

Bērna māte pārmet ķirurgam vilcināšanos, ārsts pārmetumus noraida RU

Liāna Ose savā „Facebook” profilā ir izvietojusi bēdu stāstu par viņas un četrgadīgā dēla piedzīvoto Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) bērnu ķirurģijas nodaļā. Tādējādi autore vēlējusies brīdināt citus vecākus par iespējamo bezatbildību no atsevišķu mediķu puses. Savukārt rakstā minētais mediķis, dežurējošais ķirurgs Sergejs Mihailovs viņam adresētos pārmetumus noliedz.

Šī gada 17. martā ap pl. 21.00 Liāna kopā ar dēlu vērsās DRS, jo bērns sūdzējies par sāpēm vēderā nabas apvidū. Bērnam bijusi arī paaugstināta temperatūra. Uzņemšanā pēc bērna apskates un veiktajām analīzēm jaunajam pacientam noteikta diagnoze -- aizdomas par apendicītu, un viņš ticis ievietots bērnu ķirurģijas nodaļā.

Nodaļā jauno pacientu apskatījis dežurējošais ķirurgs. Pēc mātes teiktā, nakts laikā bērnam palicis sliktāk, saasinājušās sāpes. To, ka bērnam paliek sliktāk, redzējusi arī dežurējošā medmāsa, kura nākusi uz palātu, lai mainītu zāles. „Dzirdēju, kā, aizgājusi uz medmāsu posteni, viņa zvana un lūdz dežurējošo ķirurgu atnākt apskatīt pacientu,” atklāja Liāna. Taču pēc mirkļa atgriezusies, māsiņa paskaidrojusi, ka ķirurgs atteicies nākt un pateicis turpināt pilināt pretsāpju līdzekli.

Visu nakti bērnam tikušas ievadītas dažādas zāles un ap pl. 5.00 no rīta bērns beidzot iemidzis. Tajā laikā palātā ienācis S. Mihailovs un apjautājies, vai viss esot kārtībā. „Tā kā mans bērns tobrīd beidzot bija iemidzis, es, nebūdama mediķe, pieļāvu, ka laikam viss ir kārtībā,” atceras Liāna.

Ap pl. 8.00 apskatīt pacientu ieradies bērnu ķirurgs Vladimirs Oleinikovs. Pēc apskates atzinis, ka apendicīts ir plīsis un pacientam ir nepieciešama steidzama operācija.

Pēc veiktajām pirmsoperācijas pārbaudēm bērns tika aizvests uz operācijas zāli. Divas stundas māmiņai nācās pavadīt gaitenī bez jebkādas informācijas. Satiktās medmāsiņas vien mācējušas teikt, ka, ņemot vērā bērna smago stāvokli, operācija var ilgt vairākas stundas.

Pēc aptuveni triju stundu gaidīšanas ķirurgs V. Oleinikovs paskaidrojis, ka operācija bijusi smaga un bērns atrodas reanimācijā. Operācija ilgusi stundu un 40 minūtes. Apendicīts esot atradies netipiskā vietā -- zem aknas, tādēļ arī šuve bērnam uz vēdera ir apmēram 11 centimetrus gara. Tāpat ārsts nav izslēdzis atkārtotas operācijas iespējamību, kā arī norādījis, ka būšot nepieciešama ilgstoša rehabilitācija.

Uz jautājumu -- kādēļ operācija nav tikusi veikta savlaicīgi, jo dežurējošais ķirurgs taču bija, Liānai atbildēts ar pretjautājumu -- kāpēc viņa nav savlaicīgi atvedusi bērnu.

Visu rakstu lasiet 18. aprīļa numurā.