„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. septembris
Pirmdiena
Elma, Elna, Menarda
+10.1 °C
apmācies

ASV Informācijas centrs pārcēlies uz jaunām telpām RU

Amerikas Savienoto Valstu Informācijas centrs joprojām darbosies Latgales Centrālās bibliotēkas paspārnē, taču tagad tas atradīsies otrajā stāvā, kur agrāk bija Periodikas sektors.

Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs tika izveidots 2005. gadā sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. Centra jauno telpu atklāšanas pasākumu apmeklēja ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails. Šī bija Dž. Kārvaila pirmā vizīte Daugavpilī vēstnieka amatā, un viņš ir gandarīts, ka tā sakrita ar ASV Informācijas centra atklāšanu.

Piecpadsmit gadus, kopš pastāv Informācijas centrs, vēstniecība sadarbojas ar LCB un pilsētu, tādējādi stiprinot Latvijas un ASV sakarus kultūras un izglītības jomā. „Ar šī centra palīdzību mums kopā ar saviem partneriem Latvijā ir izdevies organizēt daudz izglītojošo projektu,” teica Dž. Kārvails, „savukārt vairāki simti dažāda vecuma cilvēku šeit ir apguvuši angļu valodu.”

ASV Informācijas centrā Daugavpilī pilsētniekiem ir iespēja saņemt precīzu un aktuālu informāciju par visām dzīves jomām ASV (politiku, ekonomiku, kultūru, sociālo u.c. jomām.). Centra dibinātāji un tā jaunā koordinatore Diāna Celitāne sola arī turpmāk strādāt šajā virzienā.