„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Vienojas par Daugavpils cietokšņa turpmāko izmantošanu

Ministru kabinets atbalstījis Valsts nekustamā īpašuma aģentūras (VNĪA) sagatavoto priekšlikumu Daugavpils cietokšņa saglabāšanai un turpmākai izmantošanai, kas paredz nekustamā īpašuma sadalīšanu un daļēju atsavināšanu.

Komentāri

07.08.2004 14:26
garoza
Robi, tu malacis ! <br>Lai tev optimisma pietiek visai dzīvei !
06.08.2004 12:20
Robis
Daugavpils cietoksnis varētu būt kolosāls tūrisma objekts. Taču valsts, izskatās, absolūti nav ieinteresēta, lai attīstītos tūrisms šajā reģionā. Līdz ar šo objektu tūristi apciemotu Naujieni, Krāslavu (Plāteru pilij arī prasītos valsts investīcijas), Aglonu, Pilskalni. Tas būtu īsts grūdiens tūrisma industrijai Latgalē. Ideālākais variants būtu izjaukt to monstru Rātslaukumā Rīgā un okupācijas muzeju pārvietot uz Daugavpils cietoksni (starp citu idejas par tā jaukšanu bija pat TV). Ja tūristiem vēl ļautu pabradāt vaļņu iekšpusē- tie rekomendēdu atbraukt uz Latgali vēl 3 draugiem. Taču nākotnes vīzija uz tūrismu Dienvidlatgalē būtu tāda: Daugavpils cietoksnis, tad ar kuģīti uz vietu kur ietek Laucese Daugavā- ideāla vieta senlatviešu pilij (vismaz tādu kā Lielvārdē uzcelt- tūristu jau neinteresē, ka tas nav pilskalns, bet vieta taču ideāla), tad uz Naujieni (starp citu Traķu pils ir uzcelta gandrīz no jauna- un tur katru dienu tūristu ir tūkstošiem). To pašu varētu veikt arī Naujienē. Un visbeidzot uz Plāteru pili, protams uz restaurētu. Un ja tūrists vēl varētu atpūsties Sauleskalnā, protams ne tādā kāds tas ir tadag- pilnīga nirvāna. Tam visam vajadzētu kādu nieka 50-150 milj. Ls. Ja par nopietni padomātu pilsētas un valsts politiķi, domāju, ka tas viss ir reāli.