„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Vienības pamatskolā būs vakarskola

Daugavpils Vienības pamatskolā eksperimenta kārtā šogad tiks īstenota Izglītības un zinātnes ministrijā licencēta vakarskolas programma latviešu mācību valodā 7. – 9. klasē, pastāstīja skolas direktore Edīte Zdanovska.

Komentāri

29.08.2005 20:39
Skolotājs ->aleanse
Jā, pieeju vajadzētu stingrāku, bet neaizmirstiet, ka tagad skolēnam ir vairāk tiesību nekā skolotājam! Bez vecāku piekrišanas skolēnu pēc stundām atstāt nevar! Vēl aizmirsāt, ka agrāk uz vecāku sapulcēm nāca ap 90 - 95% vecāku un visiem interesēja bērna panākumi, tagad labi, ja 40% atnāk. Tagad taču ir laiks padomāt par jaunu māju, auto, bet ne bērniem... Kādreiz pat uz vecāku sapulcēm gāja kopā ar skolēniem un visus strostēja visu vecāku klātbūtnē, tad kauns parādījās, tagad tas aizliegts. Bet runājot par nesekmību, % tā ir tāda pati kā bija gadus 15 atpakaļ, atšķirība tikai tā, ka pēdējos pāris gados par to sāka vairāk runāt! Kad beidzot 9.klasi sāka saņemt liecību nevis apliecību, tas iedarbojās kā pātaga, sekmība uzlabojās.
26.08.2005 21:53
aleanse
Interesanti no kurienes tie mācīties "negribošie" bērni radušies? Varbūt derētu visai sabiedrībai aizdomāties, kad tie pašu bērni vien ir...Padomju laikos situācija bija daudz sekmīgāka tieši ar mācīties negribošiem bērniem,kur skolotāju pieeja bija daudz stingrāka. Nesekmīgie tika atstāti pēc stundām, lai mācās tik ilgi, kamēr izmācās.Kuram tad skolēnam ļoti gribējēs palikt pēc stundām- nevienam, bija motivācija mācīties. Brīžiem skolnieks nesaprot " ar pirmo piegājienu" ko tā skolotaja stāsta, bet beigās baidās paprasīt, jo parasti skolotājs uz bērna uzkliedz, kad vajag klausīties. Līdz ar to šāda situācija izveidojas, it īpaši Vienības pamatskolā, kur ir ļoti daudz nesekmīgu skolēnu. Var jau vainu uzvelt gan uz vecākiem, gan vecāki uz skolotājiem, bet tāda tā situācija ir diemžēl izveidojusies.