„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Par kukuļņemšanu aizturēta Daugavpils Zemesgrāmatu nodaļas priekšniece

1. jūnijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par atkārtotu kukuļa pieņemšanu aizturējis Daugavpils Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieci, zemesgrāmatu tiesnesi Valdu Strodi.

Komentāri

26.06.2006 11:02
anita, anita@lrt.lv
Kukuļdošana un kukuļņemšana mūsu sabiedrībā ir kļuvušas par uzvedības normu, tradīciju, neatņemamu sadzīves sastāvdaļu. Konfektītes, šokolādītes, biļetītes uz teātra izrādēm, labākās vietiņas koncertzālēs, slimnīcu palātās, izvairīšanās no garajām rindām... u.t.t. Mēs visi tā dzīvojam, parakņāsimies katrs sevī. Vienmēr jūtamies nedroši un nepārliecināti, pametot kādu kabinetu, "varbūt man vajadzēja VIŅAM samaksāt?" Visus procesus sen jau regulē noteikti noteikumi (likumi, iekšējās kārtības noteikumi, amatu apraksti u.t.t.). Personīgi es būtu laimīga, ja varētu dzīvot pēc šiem noteikumiem un nesaskārties ikdienā ar šo ņemšanu un došanu. Kur ir robeža strap pateicību par padarīto darbu un kukuļošanu? Acīmredzot, tā ir noformulēta krimināllikumā. Paši esam kukuļdevēji un kukuļņēmēji. Tā ir mūsu dzīves tradīcija, kuras dēļ mēs esam nelaimīgi, bet visiem spēkiem šo tradīciju uzturam. Pasarg, Dievs, ja kāds no mūsu tuviniekiem saslimst ar vēzi. Mēs būsim gatavi atdot visu. Un kur ir garantija, ka kāds nepaņems vairāk, nekā viņam pienākas? Katrs mūsu komentārs raksturo ne tikai notikušo, bet arī mūs pašus. Neapšaubāmi, ka aizturētā par kukuļņemšanu sieviete patreiz atrodas neapskaužamā situācijā (stress, bailes par nākotni, kauns, noteikti - problēmas ar veselību), bet vai varam apgalvot, ka šīs pašas izjūtas nemocīja cilvēku, kurš deva šo kukuli? Vajag biežāk aizdomāties par to, kā jūtas mūsu līdzcilvēki. Piedodiet, bet komentārs, kas ienācis no "???" : "hmm....V. Strode!?" manā izpratnē ir stulbs.
08.06.2006 11:51
Sandra
Sen viņu vajadzēja pie dziesmas ņemt, kauna it ne kāda
08.06.2006 11:01
Džimijs
Ne jau kukuli pieņēma, bet pateicību par darbu.
06.06.2006 13:20
Tuntuliene
Nekas , drīz vien baltmaizes kukuļus nevienam nedalīs , vienalga vai tas nabags , vai tikai tāpat tai rindā iestājies , sak ,neviens neatpazīs un tikšu es ar pie tā kukuļa . Pa ausu galam dzirdēju , ka no nākamā gada nedēļā paredzētā kukuļa vietā dos vienu kg putraimu tiem , kas tai rindā pēc kukuļa stāv !!!!! Tas jau takā labāk , tā kā putras tomēr vairāk sanāk . Iespējams ,ka kaut ko jaucu , jo informācijas pārpilnība un viena ziņa klājas otrai virsū , un tas ,ko es vakarā vecajam stāstu , atšķiras no rītā dzirdētās ziņas . Ar to kukuļu būšanu gan viss sajucis - kam dod , kas ņem ...un tādā garā tālāk . Bet par to putraimu rindu - tur es pirmā . Redz kā ar tiem kukuļiem sanāk - nākas ilgi skaidroties , ka tas nu tāpat vien netīšām gadījies .....un kas zin kā vēl beigsies .
06.06.2006 10:33
???
hmm....V. Strode!?
06.06.2006 10:21
secinājums
Par pirmiem 30 kukuļņemšanas gadījumiem kriminālprocesi netiek ierosināti.