„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Cietokšņa ielām – latviešu varoņu vārdus

Latvija sen atguvusi neatkarību, taču Daugavpils cietoksnī, ja paraugās uz ielu nosaukumiem, nekas par to neliecina.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

09.01.2008 14:04
Ojars
Klusinjam pienjema lemumu par ielu nosaukumu mainju. Idiotisms. Nekas cits.
05.07.2007 11:22
hm
vairāk nespēj neko lielāku izdarīt Cietoksnim , kā tik nomainīt ielu nosaukumus.Kauns.
24.06.2007 21:00
marija, serli@inbox.lv
ES, kā cietokšņa iedzīvotāja uzskatu, ka to ielu un māju numuru maiņu nemaz nav jāuzsāk. Tā jau arī ir vēsture, un par padomju laika periodu cilveki, kuri brauc no ārzemēm pie drauģiem un radiem, kuri dzivo tepat cietoksnī izrāda lielu interesi un gandrīz katrs cietokšņa iedzīvotājs var pastāstit, kāpēc mājām ir tādi numuri, kāpēc vārtiem ir tādi nosaukumi un vēl daudz ko citu. Var jau arī to visu nosaukt citādāk, un tad jau maz kurš varēs kaut ko pareizu pateikt. Es te dzīvoju 13 gadus un novēroju kā tā visa vēsture iet bojā, var būt būtu labāk to naudu izmantot, to pašu vārtu, ceļu un citu objektu uzturēšanai, jo ar katru gadu tas viss pamazām sabrūk. Jautājumu par ielu un māju numuru maiņu mēs esam ar kaimiņiem apsrieduši jau vairākas reizes, un esam pret, jo tas viss radīs mums pašiem problēmas, gan finansiālas, gan cita veida visādas neskaidrības. Ar cieņu viena no iedzīvotājām, kura dzīvo mājā ar lielu numuru un tas viņai patīk.
17.06.2007 03:30
Ojars
Esmu Daugavpils cietoksnja iedzivotajs. Ielas nosaukumu mainja mani nesajusmina, jo man tie bus papildus izdevumi bez vajadzibas. Kada tai nosaukumu mainja ir jega? Pagriest vesturi atpakal? Kapec jacensas visu, kas ir palicis no padomju laika, iznicinat un pamainit? Labak atstat tos nosaukumus, kuri liecina par jaunako vesturi kopaa ar interesantajiem ielas numuriem un papildus pielikt informativas plaksnes turistiem. Variants par kautkadiem citiem "varonjiem" ir galigi garam. Daugavpils, Dünaburg, Dvinsk... nekad nav bijusi latviesu pilseta, bet vienmer ir bijusi daudz dazadu tautibu majvieta.
15.06.2007 13:50
garoza
Vērā ņemams piedāvājums. Bet manuprāt Cietokšņa vārtus vajadzētu nosaukt pēc debesspusēm, un ielu nosaukumos kaut ko neitrālu - ziedi, koki, Rotko, galerija, vai kaut ko konkrētai vietai raksturīgu. Citādi, mainās varas, politikas virzieni, mainās un rodas jauni varoņi un rezultātā -jaunas klapatas un papildus izdevumi sakarā ar nosaukumu maiņu.