„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.2 °C
neliels lietus

Jānis Dukšinskis: “Pakāpeniski pāriesim uz maksas izglītību”

Politiķi mēģina meklēt vainīgos, veļot vainu cits uz citu, tā vietā, lai meklētu reālus risinājumus, atzīst 9. Saeimas deputāts, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dukšinskis (LPP/LC). Viņš uzskata, ka, veicot valsts budžeta grozījumus jau martā, būtu ietaupījuši vismaz 100 miljonus. Sekas, ko radījusi laika vilcināšana, nāksies izjust visiem. Viņš atzīst, ka arī pašlaik valdība daudzas lietas noklusējot, jo tuvojas ir Saeimas vēlēšanas.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

08.07.2009 19:51
***
a mūsu skolas ie tālu no skolas, jo pēc jaunās koķes reformas (ja nedod Dieviņ tā tiks ieviesta), skolās uz pilnu slodzi labi ka paliks daži skolotāji un nebūs ne klases audzinātāju, ne burtnīcu labošanas, ne fakultatīvu, individālā darba, pulciņu utt. būs tikai stundas, kurām skolotāji arī negatavosies, jo par velti neviens neēdis neies strādāt. un ka'pēc vienmēr tikai skolotājam jāsaprot ekonomiskā situācija, kāpēc to nesaprot citi, kuri sev uzliek lielās algas, desmit vietniekus ar labām algām? un ko ēdīs skolotājs un apmaksās ar 10 stundām, jo vairs nekā cita nebūs. Slodzū samazināšana var notikt tikai noņemot visu augstāk minēto. Kas būs skolās?Studenti nenāks strādāt, jo viņi iet prom no pedagoģiskajām fakultātēm un brauc prom. Un laukso uz darbu vēl jāaizbrauc, bet ceļš maksā pie lata... un domājiet, cik tad skolas būs gatavas jaunajam mācību gadam. Skolas jā, bet tikai ne skolotāji, kuri reālo situāciju uzzinās, atnākot no atvaļinājuma...
08.07.2009 17:04
Mūsu skola
J. Dukšinskis vāvuļo, ka "skolas visdrīzāk nebūs gatavas jaunajam mācību gadam." Apbēdināšu tukšo pakaļas pulētāju uz saeimas beņķa. Mūsu skola būs gatava jaunajam mācību gadam! Mūsu skolas skolotāji izprot Latvijas ekonomisko situāciju. Jo ikdienā redz, ka bērnu vecāki paliek bez darba, bet skolotājiem ir darbs. Kult tukšus salmus nav vajadzīga liela gudrība. Un nav jāizliekas par saeimas deputātu!
08.07.2009 16:56
brīnos
Pašlaik Latvijas pedagogiem ir viszemākās algas Eiropā, vēl zemākas ir tikai Baltkrievijā un Krievijā. Pat kaimiņvalstī Igaunijā skolotājam minimālā samaksa par vienu likmi pēc algas samazināšanas būs 452 lati. ----------------------------------------------------- brīnos par saeimas deputāta TRULUMU, kurš nezina, ka Latvijas ekonomika no Igaunijas ATPALIEK par 10 gadiem, tāpēc pedagogu algu salīdzinājums ar IGAUNIJU, liekas smieklīgs! Pie tam IGAUNIJĀ nevajag maksāt par došanos pie ārsta! Nav pacienta nodevas! Ja latvijā tik TRULI cilvēki vada komisiju saeimā, kas ir LIKUMDEVĒJS, bet valdība ir TRULO saeimas deputātu pieņemto likumu IZPILDĪTĀJS, tad nav brīnums, ka Latvijā viss ir galīgā PAKAĻĀ!