„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+9.2 °C
daļēji mākoņains

“Cāļi” pietuvināja pavasari

Pavasaris nāk aizvien tuvāk – skaļākas kļuvušas ne tikai zvirbuļu un zīlīšu balsis, sākuši dziedāt arī “cāļi”. Jau daudzus gadus Latviešu kultūras centrs rīko mazo vokālistu konkursu “Cālis 2011”. Bērni vecumā līdz 6 gadiem žūrijai parādīja savas vokālās un aktieru dotības, bet vecāki atbalstīja mazos dziedātājus.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

29.03.2011 13:04
pupsiks
Mjā...biju šajā konkursā vairākus gadus atpakaļ un šogad.Cāļu daudzums ir audzis,ko neteiktu par kvalitāti.Saprotama lieta-vecāki tik ļoti vēlas redzēt savu atvasīti smukā balles kleitā(kas šajā konkursā nav noteicošais)uz skatuves,ka mūzikas pedagogam nekas neatliek,kā ,sviedriem līstot ,strādāt...un, kad nav vēlamā rezultāta, klupt krāgā skolotājam-es tev uzticēju bērnu,bet tu...(nejauši noklausīta saruna gaitenī pēc rezultātu paziņošanas). Tāpēc te viela pārdomām gan žūrijas pārstāvju izvēlē,gan pasākumam atbilstošas telpas izvēlē....vēl daudz un dažādi gan...bet katrā ziņā-labi,ka vispār pasākums vēl ir dzīvs!!!
24.03.2011 22:43
ilona, ilona.znutina@inbox.lv
Labvakar! Ilgi domāju vai savu komentāru rakstīt, taču, nu, sadūšojos! Ļoti gribētos, lai vismaz raksti par šo pasākumu atspoguļotu patieso šajā sagatavošanas un arī paša konkursa norisē iesaistīto cilvēku loku! Šis konkurss nav tikai bērni, lai arī ,protams arī viņu darbiņš un drosme veido šo konkursu. Tomēr viņus izvēlas, pierunā uz sadarbību viņu vecākus, pašus bērnus sagatavo (kas prasa ne vienu vien mēnesi) mūzikas skolotāji, kurus atbalsta savukārt viņu kolēģi pirmsskolas skolotāji un visbeidzot savu atbalstu gan morālo, gan materiālo saniedz arī iestādes vadība! Piemēram, šī gada konkursā 7 "cāļus", no kurien viens arī izvirzīts uz novada konkursu sagatavoja 24.bērnudārza mūzikas skolotāji, kurus nesavtīgi atbalstīja arī šīs iestādes administrācija. Būtu liels gandarījums un jauns pacēlums arī tālāk gatavot šo konkursu, ja pēc tam šai iestādei būtu kaut neliela reklāma pilsētas laikrakstā! Ļoti žēl, ka šādas pozitīvas aktivitātes šajā nebūt ne vieglajā pedagogiem laikā netiek atzīmētas! Bērni neatnāca uz "Cāļa" skatuves no ielas, aiz katra bērna stāv liels skaits cilvēku, kuri ziedoja savu brīvo laiku, lai viņus šim ilgadējam konkursam sagatavotu, un jāatzīst, ka varbūt pat nodrošinātu vispār šī konkursa pastāvēšanu, jo neteiktu, ka Latvijas otrajai lielākajai pilsētai-Daugavpilij būtu jālepojas ar to, ka šis pasākums var savākt tikai 12 dalībniekus! Vismaz viņi būtu pelnījuši saņemt nedaudz lielāku gandarījumu par vienu vienkāršu paplašinātu teikumu nelielā raksta galā. Ceru uz atsaucību nākotnē šī konkursa veidošanā un galvenais-popularizēšanā!