„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Kurš maksā, tas pasūta mūziku

Ja esat iecerējuši rīkot kādu skolas vai pilsētas mēroga pasākumu, iestudēt lugu vai uzstāties pasākumā ar dziesmu vai deju, vienmēr jāpatur prātā, ka jūsu izvēlētais skaņdarbs vai literārais darbs ir kāda autora sarakstīts un viņa tiesības uz šo darbu aizstāv likums. Par šīm un citām svarīgām lietām saistībā ar autortiesībām varēja uzzināt seminārā, ko biedrība „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) kopā ar Latvijas autoru biedrību „Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība” (AKKA/LAA) rīkoja Daugavpilī 16. janvārī sadarbībā ar Daugavpils novada Kultūras pārvaldi.

Ļeņina sauklis „Māksla pieder tautai” mūsdienās ir zaudējis savu aktualitāti, jo patiesībā māksla pieder nevis tautai, bet tam, kas to ir radījis, un viņu sargā autortiesību likums, uzsver LaIPA valdes loceklis, mūziķis un komponists Kārlis Būmeisters. Arī mūzika ir tikai prece, kas ir kāda īpašums. Ja mēs savam priekam mājās klausāmies mūziku radio, internetā, kompaktdiskā vai no citiem avotiem, varam to darīt arī turpmāk, bet, ja vēlamies mūziku atskaņot publiski vai kā citādi izmantot, var rasties problēmas. Vairumā gadījumu tomēr ir nepieciešama licence, kas ļauj atskaņot mūziku publiski, piemēram, apmeklētāju zālē vai klientu pieņemamās darba telpās, veikalos, kafejnīcās, koncertos, korporatīvos sarīkojumos, festivālos u.tt.

Visu rakstu lasiet 24.janvāra numurā.