„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Iedzīvotājiem maz interesē Daugavpils plāni līdz 2030. gadam

Vienā un tajā pašā dienā Daugavpils domē vispirms deputāti, bet pēc tam pilsētas iedzīvotāji apsprieda Daugavpils ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2014.—2030. gadam.

Šis dokuments nav tas pats, kas „Pilsētas attīstības programma 2014.—2020. gadam”, uzsvēra tā izstrādātāji. Stratēģija ir pašvaldības politikas, ieceru pamatdokuments, pēc tam to apstiprina Latgales plānošanas reģions. Dokumenta galvenais stratēģiskais mērķis: Daugavpils – vispievilcīgākā vieta dzīvei un uzņēmējdarbībai Austrumbaltijā, pilsēta, kurā dzīvo „laimīgs un izglītots iedzīvotājs, kurš lepojas ar Daugavpili”, kur „ilgtspējīgi attīstīta ekonomika” un izveidota „zaļa, droša un mūsdienīga pilsētvide”.

Domes komiteju sēdē stratēģiju prezentēja domes Attīstības departamenta Stratēģiskās plānošanas un starptautisko sakaru nodaļas telpiskās attīstības plānotāja Helēna Trošimova. Dokumenta galvenās daļas – pašreizējās situācijas analīze pilsētā, stratēģiskā daļa (ilgtspējīgi prioritāri mērķi un vīzija) un vēlamā „pilsētas telpiskā attīstība”.

Kā galvenie mērķi, kas jāsasniedz 15 gados, minēta, piemēram, cietokšņa attīstība, kur tiks izveidots radošais kvartāls, sporta centra un zinātniski pētnieciskā centra izveide Esplanādē. Infrastruktūras sadaļā minēta veloceliņu sistēmas attīstīšana un pietiekama parkošanās vietu skaita nodrošināšana, zaļās zonas labiekārtošana, konkrēti tiek runāts par promenādes ierīkošanu gar Daugavu, labiekārtošanu pludmaļu skaita palielināšanu, pilsētas parku remontu dažādos mikrorajonos, kā arī jauniem tramvaja maršrutiem. Sadaļā „Mājoklis” tiek runāts par degradēto pilsētas teritoriju atdzīvināšanu, dzīvojamā fonda renovāciju, vienota privātā sektora stila izveidi. Atsevišķa nodaļa veltīta industriālo zonu attīstībai utt.

Visu rakstu lasiet 30.maija numurā.