„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Latgales „Gors” ir radīts visai Latvijai

Pateicoties veiksmīgam mārketingam, pusotra gada laikā kopš atklāšanas brīža par Latgales vēstniecību „Gors” Rēzeknē ir uzzinājuši ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Uz šejieni ar koncertiem un izstādēm brauc pazīstami Latvijas un ārvalstu aktieri un mākslinieki, pasākumu grafiks ir saplānots gadu uz priekšu.  „Gors” laikus informē sabiedrību par saviem notikumiem, izdodot bukletus ar pasākumu sarakstu vairākiem mēnešiem, kā arī internetā, presē un visos citos iespējamos veidos. Bet, kā zināms, labākais veids ir to cilvēku atsauksmes, kuri šeit jau ir bijuši.

„Gors” 2015. gada darba plāna prezentācijā kompleksa vadītāja Diāna Zirniņa uzsvēra visas savas komandas saliedēto darbu. Īsā laikā viņiem izdevies sasniegt galvenos mērķus, kas bija Latgales vēstniecības celtniecības pamatā, -- parādīt Latvijai Latgales savdabību un unikālo gaisotni, tās attīstību, Latgales iedzīvotāju pašapziņu. „Gors” – tā ir vieta ar dvēseli, kur Latgales unikālās tradīcijas apvienojas ar pasaules modernajām iespējām un rada aizraujošu stāstus par laikiem, cilvēkiem, mūziku un mākslu. Šeit kopā saplūst vēstures mantojums un mūsdienu radošums, šeit satiekas jaunatne un nobriedusī paaudze, viesi un vietējie iedzīvotāji, dziesmas un dejas, māksla un kino, teikts reklāmas bukletā. „Mūsu nozīme ir iekļauta kompleksa nosaukumā. „Gors” ir radīts visai Latvijai, un mēs šeit strādājam, lai pastāstītu, ka Latvija nav tikai Rīga,” saka Diāna.

Gada laikā „Gors” sarīkoja 150 pasākumus, kopējais apmeklētāju skaits 2014. gadā sasniedza 100 tūkstošus cilvēku. Ir grūti noticēt šim skaitlim, bet, savām acīm redzot cilvēku pilno foajē, kuri atnākuši uz „Latvijas Bankas” izstādi, kino un koncertu, saproti, ka tas ir reāli. Pēdējās šaubas izzūd, kad koncertzālē ar 1000 vietām, kurā uzstāsies Londonas gospeļkoris, nav palikusi neviena brīva vieta. Turklāt biļetes uz koncertu maksā no 18 līdz 25 eiro. „Gors” īpaši lepojas ar divām zālēm, kurās ir īpaša akustika. Par transformējamo zāļu iespējām jau pauduši sajūsmu daudzi mūziķi, diriģenti, dziedātāji. „Es biju šokēts,” savus iespaidus stāsta Liepājas simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala. „Uzstāties šādā zālē ir katra mūziķa sapnis.” Kompleksa speciālisti bez liekas kautrības saka, ka daudzi valsts vadošie mākslinieciskie kolektīvi jau stājas pie viņiem rindā, izsakot piedāvājumus sniegt koncertu, prezentēt jauno albumu vai nosvinēt jubileju.

Visu rakstu lasiet 9. janvāra numurā.

X