„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

„Gulbju” viensētā atgriezušies „gājputni”

Uz „Gulbju” viensētu, kas vēl pirms nepilniem diviem gadiem sakņupusi aiz pamestības turpināja ieaugt krūmos un zālē, tagad ved jauns grants ceļš, kura malās aplokos ganās aitas, zirgi, teļi un poniji. Sagrūšanai nolemtā guļbūve ir pārtapusi līdz nepazīšanai un kļuvusi par omulīgu mājokli jaunai ģimenei. Pagalmā rosās saimnieks Edgars Pizāns kopā ar dzīvesbiedri Sāru un abiem puikām – Konoru un Leonu Aleksandru. Pirms gada ģimene pārcēlusies no Anglijas uz Edgara dzimteni. Šis solis nebija viegls, jo īpaši abiem svešumā dzimušajiem bērniem un anglietei Sārai. „Mīlestība dara trakas lietas,” tā savas dzīvesbiedres lēmumu doties uz Latgali skaidro Edgars un piebilst, ka šis viņiem visiem bijis smags pārbaudījumu laiks, ko esot godam izturējuši.

Par savas ģimenes nākamo mājvietu Edgars noskatījis pamestu viensētu Grāveru pagastā, kas jau 17 gadus stāvēja tukša. Turpat kaimiņos dzīvo arī viņa mamma Valentīna, kurai vajadzīgi palīgi. Sāra līdz šim ir strādājusi par zirgu treneri, un arī tagad viņai vēl palikušas saistības ar Angliju, kurp viņa ik pa laikam brauc trenēt zirgus. Vecākais dēls Konors jau pabeidzis skolu un palīdz tēvam saimniekot pa mājām, jo valodas nezināšanas dēļ pagaidām nevar domāt par studijām Latvijā. Mazais Leons Aleksandrs gan pamazām iejūtas jaunajā vidē un atrod kopīgu valodu ar vienaudžiem Krāslavas bērnudārzā „Pīlādzītis”.

Visu rakstu lasiet 20. oktobra numurā.