„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Bēgļu nākotne diezin vai būs saistīta ar Latviju

Latvija nav bēgļu galamērķis, bet valsts pienākums ir viņus uzņemt un iespēju robežās integrēt vietējos apstākļos, teica Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, tiekoties ar reģionālo plašsaziņas līdzekļu žurnālistiem.

Vispirms Latvijai ir jāpārvieto uz savu teritoriju 531 cilvēks no Grieķijas un Itālijas, ar laiku viņu skaits sasniegs 776 cilvēkus. Par galīgo skaitu tika ilgi debatēts, un Latvijai, neapšaubāmi, ir paveicies, ka bēgļu skaits, salīdzinājumā ar citām valstīm, nav tik liels, - atzīmēja Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Piemēram, Grieķijā diennakts laikā ierodas līdz 100 000 bēgļu. Braucienos pa Latviju viņa sapratusi, ka bēgļu uzņemšanas jautājums satrauc visu reģionu iedzīvotājus.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem saistībā ar bēgļu uzņemšanu, ir pabalsts, kuru viņi saņems. Latvijas iedzīvotāji ir sašutuši, ka cilvēkiem, kuri nevienu dienu nav nostrādājuši valsts labā, no viņu nodokļiem gada laikā varētu tikt izmaksāta maksāta summa, kādu nesaņem daudzi pensionāri. Koalīcijas partneru sanāksmē 26. oktobrī L.Straujuma paziņoja, ka pabalsts bēgļiem būšot 139 eiro mēnesī, t.i., summa, kas atbilst minimālajam ienākumam. Par otro un trešo ģimenes locekļi bēgļi saņems 70% no minimālā ienākuma, kas ir 97 eiro. 

Visu rakstu lasiet 30. oktobra numurā.