„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.2 °C
neliels lietus

Slimas zivis ezerā… ko darīt?

Par cilvēku mēdz sacīt: "Jūtas kā zivs ūdenī", bet kā tad īsti zivs ūdenī jūtas? Kas zivij patīk un kas nepatīk?

Vasaras mēnešos plašsaziņas līdzekļos bieži vien lasāma informācija, ka dažādos Latvijas reģionos zivju audzētāji un dīķu īpašnieki sastopas ar nopietnām problēmām, piemēram, zivis slāpst, ūdens “aizaug” un daudzām citām. Kā kopt savu dīķi, lai nebūtu jācīnās ar sekām? Kas jāzina, lai zivis Latvijas ūdeņos un zilo ezeru zemē justos labi

 Rūpējoties par vidi un zivju resursiem,Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR" rīkos bezmaksas semināru:

„No zivju audzēšanas un izlaišanas dabiskos ūdeņos līdz zvejai, makšķerēšanai un zivju slimībām”, kas notiks

 Zinātniskā institūta BIOR zivju resursu pētnieki pastāstīs par ezera ekoloģiju, piesārņošanas avotiem un sniegs noderīgus padomus, ko darīt, lai pasargātu ūdeņus no piesārņojuma.

 Zinātniskā institūta BIOR eksperti pastāstīs, kā, kad un kur laist zivju mazuļus. Kāpēc ir jāpapildina vai kāpēc nedrīkst papildināt zivju resursus.

 Ko darīsim ar ezera un upju zivīm? Ķersim vai atstāsim nākamajai paaudzei? Vai "ķer un atlaid" ir labs sporta veids? Kā jūtas zivs pēc atlaišanas?

 Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniegs Zinātniskā institūta BIOR zinātnieki.

 Seminars ir bezmaksas!

Uz semināru laipni tiek aicināti: Latgales reģiona ezeru apsaimniekotāji, makšķernieki, zvejnieki, zivju audzētāji, sabiedrisko organizāciju pārstāvji, Zivju Fonda atbalsta saņēmēji, pašvaldību, VVD un PVD pārstāvji, kuri piedalās zivju inventarizācijas un izlaišanas procesā.

 Kontaktpersona:

Santa Purviņa, tālr. 29121466, Z/I BIOR Akvakultūras un ihtiopatoloģijas nodaļas pētniece, hidrobiologs, hidroekologs.