„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+15.2 °C
skaidrs laiks

Daugavpilieši rada taktilās grāmatas redzes invalīdiem

Grāmatas pirmās lappuses prezentē (no kreisās) Olga Sverčkauska, Raisa Larmane un Jana Šlapaka // Foto: Egita Terēze Jonāne

Svinot Latvijas simtgadi, Daugavpils biedrība „Punktu brālība”, Latvijas Neredzīgo bibliotēkas (LNB) Daugavpils filiālbibliotēka sadarbībā ar Daugavpils bērnu un jauniešu centru „Jaunība” un ar Daugavpils domes atbalstu izdos divas taktilās grāmatas cilvēkiem ar redzes traucējumiem.   

Centra „Jaunība” skolotāja Olga Sverčkauska kopā ar Lietišķās mākslas nodaļas bērniem Ziemassvētku priekšvakarā nodemonstrēja, kā top bērnu taktilās dzejoļu grāmatas „Kopā ir jautrāk” ilustrāciju lapas. Apbruņojušies ar šķērēm, krāsainiem audumiem, adatām, diegiem, floristikas līmi, bērni gatavo ilustrācijas Daugavpils dzejnieku Jevgeņija Golubeva, Staņislava Volodjko, Lidijas Vasaraudzes, Stepanidas Miloševičas un Ludmilas Idzānes dzejoļiem.

Ar taustes palīdzību vājredzīgie bērni varēs atpazīt no auduma veidotos kokus un dzīvniekus. „Grāmatā atrodami arī no stieples un diega veidoti tārpiņi, kuri piestiprināti ar speciāliem stiprinājumiem. Tos varēs noņemt vai pielīmēt atkal lapā. Kad visas lapas būs gatavas, tās tiks uzvilktas uz kartona un sintepona pamatnes,” pastāstīja Anastasija Boroduļina.    

Otra grāmata „Latvijas simboli” paredzēta pieaugušajiem un stāstīs, ka Latvijai ir savs karogs, ģerbonis, himna, kā arī mūsu valsti simbolizējoši putni, dzīvnieki, koki. Arī šīs grāmatas tapšanas principi ir tādi paši kā bērnu grāmatai, iestarpināja O. Sverčkauska.

Pilnu rakstu lasiet 5.janvāra numurā