„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Paveikti tikai 10% Valsts ģimnāzijas remontdarbu

Kopš pagājušā gada rudens notiek dažu Daugavpils skolu ēku renovācija un modernizācija. Sarežģītākie darbi saistīti ar Daugavpils Valsts ģimnāzijas (Cietokšņa ielā 33) materiāli tehniskās bāzes atjaunošanu un būvniecība šajā skolā rit ļoti lēni.

Ģimnāzijas remontdarbu kopējās izmaksas ir 1,7 miljoni eiro (85% sedz Eiropas fonds). Šajā summā ietilpst ēkas, baseina, sporta zāles, ēdnīcas rekonstrukcija, jaunu mēbeļu un iekārtu iegāde dabaszinātņu apgūšanai. Kamēr notiek renovācija, skolēni mācās Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā (Parādes ielā 1). Saskaņā ar plāniem, būvdarbi jāpabeidz līdz jaunā mācību gada sākumam. Taču, ņemot vērā pašreizējos tempus, celtniekiem diezin vai izdosies sagādāt skolotājiem un skolēniem dāvanu 1. septembrī.

Projektēšanas laikā atklājās, ka ģimnāzijas sporta kompleksa nesošajās konstrukcijās ir plaisas, kuras dažu beidzamo gadu laikā ir kļuvušas lielākas. Rīgas projektēšanas firma SIA „Lūsis” neņēma vērā daudzas ēkas īpatnības un piedāvāja nepiemērotu būves nostiprināšanas variantu. Turklāt ir arī grūtības konstruktīva dialoga veidošanā ar šo uzņēmumu. Projektētāju atbildes uz ļo9ti svarīgiem jautājumiem tiek saņemtas tikai 2—3 nedēļas pēc pieteikuma nosūtīšanas.

„Būvdarbu laikā mēs secinājām, ka nostiprināt ēkas balstus, pamatojoties uz projektētāju risinājumu, nav iespējams,” teica pilsētas domes izpilddirektora vietniece Tatjana Dubina, „tagad mēs gaidām citus priekšlikumus šajā jautājumā.”

Noskaidrojies arī tas, ka izglītības iestādes durvju ailes (46) neatbilst standartiem – to platums nav piemērots izbraukšanai ar invalīdu ratiņiem. Arī tas sākotnējā projektā netika ņemts vērā.

Lai ieviestu skaidrību šajā situācijā, uz pašvaldību nesen bija uzaicināti visi būvniecības procesa dalībnieki, tostarp Rīgas firmas vadītājs Māris Lūsis. Neskatoties uz komunikācijas grūtībām, tika rasts kompromiss un pastāv iespēja, ka tuvākajā laikā projektētājs izpildīs savas saistības.