„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. oktobris
Pirmdiena
Daumants, Druvvaldis
+7.6 °C
apmācies

Logus un durvis vairs nemainīs

Aleksandrs Rube

Beidzamajā laikā pašvaldības dzīvokļu īrnieki aizvien biežāk jautā, kāpēc pašvaldība viņu mājokļos vairs nemaina logus un durvis. Savukārt pilsētas vadība iesaka viņiem uzmanīgāk izlasīt īres līguma nosacījumus.

"Logu un durvju tēma" tika apspriesta preses konferencē pilsētas domē. "Žēl, ka cilvēki nelasa līgumus," sūkstījās domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, "tiem, kas pašvaldības mājokļos dzīvo 10–15 gadus, jāsaprot, ka pašvaldība ir nodrošinājusi viņus ar dzīvojamo platību un visu nepieciešamo. Kontaktligzdas, durvis, logus un citus sadzīves objektus iemītnieki aktīvi izmanto, tāpēc par to remontu jārūpējas pašiem. Tas ir nepārprotami fiksēts dokumentos."

Savukārt Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims kritizēja bijušā domes Mājokļu komitejas vadītāja Vladislava Bojaruna darbību, kurš, viņaprāt, ir vainīgs, ka izveidojusies šāda situācija: "Pirms pusgada mēs pieņēmām lēmumu, ka šī nepareizā prakse ir nekavējoties jāpārtrauc. 2016. gadā vien pašvaldības dzīvokļu logiem un durvīm bija piešķirti 290 000 eiro. Tā ir milzīga summa. Un tā tas turpinājās beidzamos četrus gadus. Es nesaprotu, uz kāda pamata Vladislavs Bojaruns ļāva veikt šādus remontdarbus."

Priekšsēdētājs kā piemēru minēja Valmieru, kur, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, budžeta līdzekļi tiek tērēti tikai tiem pašvaldības dzīvokļiem,  kuros ievācas jauni īrnieki. Nekādi speciāli "bonusi" laikā, kad mājoklis tiek īrēts, šādiem iedzīvotājiem nav paredzēti. Turklāt Daugavpilī un Valmierā līgumi sakrīt par 90%, bet Vidzemē daudz nopietnāk seko tam, kā tiek ievēroti likumi.

Šo viedokli atbalstīja arī Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma vadītājs Aleksandrs Samarins, kurš uzskata, ka agrāk veiktie remontdarbi ir netaisnīgi attiecībā pret iedzīvotājiem, kuri ņēma kredītus un atjaunoja mājokli uz sava rēķina.