„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+11.3 °C
daļēji mākoņains

Atskurbtuves ir dārgs un pieprasīts pakalpojums

pexels.com

Valsts kontrole revīzijā konstatējusi, ka joprojām nav normatīva regulējuma, kas un kādus atskurbināšanas pakalpojumus sniedz, kāds ir pakalpojumu grozs un cik pakalpojums maksā. To sarunā ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldībām aprīlī uzsvēra Valsts kontroles Piektā revīzijas departamenta vadītājs Edgars Korčagins.   

Pēc Valsts kontroles ekspertu novērotā, 15 eiro, kurus VARAM samaksā pašvaldībām par katru atskurbšanas telpā ievietotu personu, nav pamatoti ar aprēķiniem. Turklāt valdība trijos gados kompensācijās no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ir samaksājusi  548 053 eiro, lai gan pēc Valsts kontroles atzinuma šis finansējums jāpiešķir dabas stihiju, tostarp plūdu, likvidēšanas pasākumiem. 

Daugavpils novada dome noslēgusi līgumu ar Daugavpils reģionālo slimnīcu par detoksikācijas palātas pakalpojumiem, kas maksā 32,98 eiro mēnesī. 2017. gadā šo pakalpojumu saņēma vidēji 22 Daugavpils novada iedzīvotāji mēnesī. Pagājušajā gadā pašvaldība par novada iedzīvotāju uzturēšanos detoksikācijas palātā samaksāja 16 951,72 eiro, pastāstīja Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova. 

Arī Krāslavas novada dome noslēgusi līgumu ar Daugavpils reģionālo slimnīcu par detoksikācijas palātas pakalpojumiem. 

Tikmēr Preiļos atskurbšanas pakalpojumu sniedz Latvijas Sarkanā krusta (LSK) Preiļu komiteja Valsts policijas telpās, bet pašvaldība apmaksā uzraugu un apkopējas darba algu un komunālos maksājumus.

Kā pastāstīja LSK Preiļu komitejas izpilddirektore Zenta Vucāne, pērn atskurbšanas pakalpojumu saņēma 390 personas, tostarp 18 cilvēkiem tika sniegta arī medicīniskā palīdzība. Preiļu novada dome pērn par atskurbšanas pakalpojumu samaksāja 20 400 eiro, kā arī 3915 eiro par apkuri, 515 eiro par elektrību un 50 eiro par ūdeni un kanalizāciju. Tikmēr VARAM kompensācijās samaksāja 3915 eiro un Līvānu novada pašvaldība, ar kuru noslēgts līgums, kā arī klienti pašvaldības budžetā ieskaitījuši 2200 eiro.

Pilnu rakstu lasiet 24. aprīļa numurā.