„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+10.8 °C
apmācies

Līvānu ciemiņi var doties soliņu maršrutā

livani.lv

Šogad no Līvānu novada Tūrisma informācijas centra piedāvātajiem tūrisma produktiem lielu popularitāti ieguvis neparasto solu iepazīšanas maršruts.

Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle pastāstīja, ka šobrīd pilsētā ir uzstādīti 6 interesanti soli, kurus dāvinājuši vietējie uzņēmēji. Maršrutā ir iekļauti soli, kas vienlaikus ir arī dizaina objekti, -- „Izlīgšanas soliņš”, „Spararats”, „Brīvdabas viesistaba”, „Pirts baļļa”, „Skolas sols” un „Deputāta soliņš”.

Solu maršruta izveide sākās 2013. gadā ar Izlīgšanas soliņu, kuru izkala Līvānu kalējs Valērijs Konstantinovs un kas atrodas pie Līvānu novada Centrālās bibliotēkas. Viņš ir arī sola „Spararats” autors. Pārējos vides objektus, uz kuriem var arī pasēdēt vai sarīkot fotosesijas, uzstādījuši mākslinieki Raimonds Vindulis,  Ivo Folkmanis, SIA „A2C”, kā arī Ieva Māķena un Valters Stūris.

Katram solam ir savs stāsts, piemēram, sols „Pirts baļļa” atrodas iepretī vecajai pirtij, savukārt sols „Brīvdabas viesistaba” uzstādīts vietā, kur 17. gadsimtā slējās pirmā koka baznīca un paveras skats uz Dubnas upi un pilsētu.