„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+16.8 °C
skaidrs laiks

Latgales 2018. gada atklātais čempionāts spiningošanā

rezekneszinas.lv

15.-16. septembrī, Rušonas ezerā notiks Latgales 2018. gada atklātais čempionāts spiningošanā. Sacensībās piedalās komandas no Latgales novada pašvaldībām un pagastiem, kā arī no citiem Latvijas novadiem.

Komandas sastāvā ir 2 laivu ekipāžas ar 2 dalībniekiem katrā. Komandām un laivu ekipāžām, piesakoties jāiemaksā dalības maksa 15 (piecpadsmit Euro) no katra dalībnieka par sacensībām.

Dalībnieku un ekipāžu skaits ir neierobežots.

Pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija sacensību vietā 15. septembrī no plkst. 11.00, starts no 12.00 līdz 18.00; 16. septembrī sacensības notiek no 7.00 līdz 13.00.

Sacensības notiek ievērojot  Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs. Spiningojot atļauts pielietot vienu spiningu, kurš aprīkots ar mākslīgu ēsmas imitāciju - vizuli. Pielietot dzīvas vai beigtas zivtiņas aizliegts.

Dalībniekiem ir jābūt makšķerēšanas kartei. Laivas nedrīkst atrasties viena no otras tuvāk par 50m. 

Sacensību sākuma laiku nosaka atbildīgais organizators un par to paziņo dalībniekiem vismaz dienu pirms starta.

Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks. Spiningošanas ilgums – 6 - 8 stundas.

Dalībnieka (laivas ekipāžas ) rezultāts, ja viņš pēc noteiktā laika neatgriežas starta vietā, netiek vērtēts. Laivas ekipāža, kuras lomā ir aizliegtas zivis, tiek diskvalificēta.

Spiningošana notiek no laivas ( 2 dalībnieki vienā laivā). Dalībnieki startē ar savām laivām, atļauts lietot elektromotorus un benzīna motorus. Lomos tiek ieskaitītas līdakas, zandarti un asari. Asariem noteiktais minimālais izmērs -21 cm.

Sacensībās tiks noteiktas labākās komandas un labākās laivu ekipāžas.

Komandas un ekipāžas, kas izcīnīs pirmo, otro, trešo vietu čempionātā, tiks apbalvotas ar medaļām, kausiem, diplomiem un balvām.

Sīkāka informācija pieejama ŠEIT.