„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Vides objektu Rīgas ielā atjaunos

Postaments un aptuveni divas trešdaļas podu nav cietuši // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kuri pārziņā ir kultūras jautājumi, informēja, ka ir vietējo mākslinieku un pašvaldības mutiska vienošanās par sasistās skulptūras atjaunošanu Rīgas ielā. Netiek izslēgts, ka agrākā stikla kuba vietā uzstādīt nedaudz citādāku objektu.

Atgādinām, ka 20. augustā Rīgas ielā tika sasista stikla skulptūra ar māla podiem, kura veltīta starptautiskajam festivālam „Latgales māla krūze 2012”. Vandālis tika ātri aizturēts, pateicoties  videonovērošanas kamerām.

J. Dukšinskis atzīmēja, ka tas ir ļoti nepatīkams gadījums, tāpēc jāparūpējas par preventīviem pasākumiem. Tieši tāpēc atjaunotajai skulptūrai, visdrīzāk, būs stiprāka konstrukcija.

Objektu atjaunos sadarbībā ar Māla mākslas centru un Marka Rotko mākslas centru. Iespējams, šīm iestādēm izdosies saņemt finansējumu no Valsts Kultūrkapitāla fonda.