„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+4.1 °C
nedaudz mākoņains

Volejbolisti sacentās Ilūkstes smiltīs

Sergejs Ivanovs un Edgars Baltacis priecājas par uzvaru // Foto: Egita Terēze Jonāne

26. augustā Ilūkstes novada pludmales volejbola laukumā notika novada sacensības „Volejbola kauss”. Astoņas komandas, sadalītas divās grupās, sacentās cita ar citu, pēc tam grupu uzvarētāji cīnījās ar otrās grupas 2. vietas ieguvējiem, savukārt šo cīņu uzvarētāji iekļuva finālspēlē, kurā sacentās galvenajām sporta trofejām.

Pēc vairāk nekā trīs stundas ilgām cīņām pirmajā grupā pārliecinoši ar 3 uzvarām par līderi kļuva Daugavpils komanda „NLT” - Andris Širjakovs un Tomass Iļiško. Otrais labākais rezultāts - 2 uzvaras un 1 zaudējums - bija komandai „Ilūkste 2” (Madara Megne un Raimonds Timšāns). Tikmēr otrajā grupā 1. vietā ierindojās Daugavpils komanda „DVS” - Edgars Baltacis un Sergejs Ivanovs. Arī viņi izcīnīja uzvaras visās trīs spēlēs. Otrajā vietā bija Ilūkstes-Daugavpils komandas „EREA” duets Aleksejs Formanickis un Edvīns Viguls ar divām uzvarām un vienu zaudējumu.

Izslēgšanas spēlēs „DVS” divos setos (15:10, 15:10) pārspēja komandu „Ilūkstes 2” un pieteicās cīņai par zeltu. Tikmēr otrajā divu setu spēlē komanda „NLT” uzvarēja komandu „EREA” (15:9, 15:10) un iekļuva finālā.

Kad volejbolisti nedaudz atvilka elpu, laukumā devās „Ilūkste 2” un „EREA”, lai cīnītos par bronzu. Spēle risinājās punkts punktā un trijos setos (to galotnēs jutās nogurums, tāpēc puiši pieļāva daudz kļūdu), uzvaru izcīnīja Aleksejs Formanickis un Edvīns Viguls - 2:1 (13:15, 15:10, 13:11) un bronzas godalgas. Savukārt  komanda „Ilūkste 2” palika ceturtajā vietā. 

Komanda „Ilūkste 2” cenšas apturēt pretinieku ar bloku

Pēc tam laukumā devās zelta medaļu pretendentes - komandas „NLT” un „DVS”. Tā bija triju setu spēle, kurā uzvarēja Sergejs Ivanovs un Edgars Baltacis (11:15, 15:8, 11:7). Viņi sasparojās pēc zaudējuma pirmajā setā, tāpat nobloķēja gandrīz visas pretinieka gremdes, tāpēc komandai „NLT” bija jāsamierinās ar sudraba medaļām.

Sergejs Ivanovs un Edgars Baltacis atzina, ka finālspēle bija smaga, jo pretinieki Andris Širjakovs un Tomass Iļiško, kuri ir abu labākie draugi ikdienā, spēlēja meistarīgi. „Ilūkstē sacentāmies pirmo reizi. Šeit ir laba publika, labs laukums. Ja aicinās, spēlēsim arī nākamgad,” teica Edgars.

Pārējās komandas - „RTU” (Daugavpils), „Edgars/Mārtiņš” (Daugavpils novads), „Futbolisti” (Ilūkste) un „Ilūkste” netika galā ar pretinieka blokiem vai spēcīgajām gremdēm. Tomēr arī šīs cīņas bija skatāmas, jo daudzas bumbas tika izglābtas, pateicoties volejbolistu skrējienam, pat lidojumam gandrīz bumbas ātrumā.

Jāpiebilst, ka Ilūkstes kausa izcīņu rīkoja Ilūkstes novada dome un sporta metodiķis Vladimirs Žigajevs, bet spēles tiesāja Vilnis Jaunušāns (Subate).