„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Krāslavā un Daugavpilī aizturēja kontrabandistus

VP LRP

23. augustā Krāslavas novadā iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros par kontrabandu organizētā grupā un nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēti trīs Latvijas pilsoņi un izņemti 90 tūkstoši kontrabandas cigarešu.

Valsts robežsardzes amatpersonas ilgstošu operatīvo pasākumu rezultātā Krāslavas novada Piedrujas pagastā aizturēja 1985. gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš nesa melnā polietilēna plēvē ietītus iepakojumus ar kontrabandas cigaretēm. Divām personām izdevās aizbēgt.

Notikuma vietā izņemti 90 000 cigarešu „Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Meklēšanas pasākumu rezultātā aizturētas arī divas iepriekš aizbēgušas personas -- 1981. un 1990. gadā dzimuši Latvijas pilsoņi.

Personas ievietotas Valsts policijas Īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Kriminālprocesa ietvaros, uz aizdomu pamata par atbalsta sniegšanu nelikumīgajā cigarešu pārvietošanā pāri valsts robežai, aizturēta arī viena Valsts robežsardzes amatpersona.

24. augustā Daugavpilī tika izņemti vairāk nekā 80 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, informē Valsts robežsardze.

Pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpilī apturēja kāda 1992.gadā dzimuša vīrieša vadītu automašīnu Volvo S80 un tās salonā un bagāžas nodalījumā konstatēja 8 melnā polietilēna plēvē ietītus iepakojumus.

Kopumā robežsargi izņēma 80 200 cigaretes "NZ Gold super slim" un 1000 cigaretes "Minsk" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pēc neilga brīža pie iepriekš minētās automašīnas pienāca 1997. gadā dzimis vīrietis, kurš tika aizturēts uz aizdomu pamata par nelikumīgām darbībām ar akcīzes precēm.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) personu grupā pēc iepriekšējās vienošanas uzsākts kriminālprocess. Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.