„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+3.1 °C
apmācies

Mednieki sacentās ar „mežacūku - sprinteri”

Egita Terēze Jonāne

25. augustā Laucesas pagastā notika atklātais čempionāts šaušanā pa „skrejošu mežacūku”.

Sacensību galvenais tiesnesis un rīkotājs, Daugavpils mednieku un makšķernieku saimniecības vadītājs Viktors Friliņš un tiesnesis Jānis Meškovskis vispirms 39 dalībniekus sadalīja divās grupās un veica instruktāžu. Pēc tam sākās sacensības ar stendu - mežacūku. Pateicoties elektrībai, stends savu distanci veica jeb atradās mednieka redzeslokā tikai 6 sekundes. Mednieki to jokojoties nodēvēja par „mežacūku - sprinteri”. Apbruņojušies ar 10 patronām, viņi centās šajā ātri skrejošajā mērķi trāpīt no 35 m attāluma. Tika summēti divu sēriju rezultāti, pēc tam notika fināls jau ar 8 labāko mednieku dalību. 

Uzvarētāji tika noskaidroti pēc sešām stundām. Komandu vērtējumā lielo kausu un zelta medaļas izcīnīja Krāslavas novada Ūdrīšu pagasta mednieku kolektīva „Vāvere” trio Pāvels Poltarjonoks, Anatolijs Bulavskis un Jevgeņijs Ščukins (470 punkti), komandai „Naujene/Svente” (465 punkti) - sudrabs, komandai „Grendze” - bronzas medaļas (429 punkti).  

Savukārt individuālajās sacensībās uzvarēja daudzkārtējais čempions Deniss Drozdovskis, kurš pārstāvēja komandu „Naujene/Svente”. Viņa rezultāts - 253 punkti. Aleksandrs atzina: „Šis gads ir ļoti veiksmīgs. Labi šāvu Latvijas čempionātā, proti, 97-98 punkti vienā sērijā. Izcīnīju vairākas zelta medaļas gan iesācēju, gan amatieru grupā. Turklāt izpildīju arī sporta meistara kandidāta normatīvus un biju trešais meistaru sacensībās Madonā. Uzskatu, ka šajās sacensībās stiprākais bija Nauris Poikāns.”

Diemžēl, Nauris Poikāns, kurš priekšsacīkstēs savāca gandrīz 200 punktus, projām devās pirms fināla objektīvu iemeslu dēļ. „Mans rekords ir 95-96 punkti no simts, bet šoreiz steigas dēļ katrā sērijā bija mazāk punkti. Taču tas bija labs treniņš,” teica Nauris, piebilstot, ka viņš sadarbojas gan ar Kārsavas, gan Daugavpils novada medību kolektīviem.   

Pilnu rakstu lasiet 4. septembra numurā.