„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Skolas sāk īstenot valsts aizsardzības mācību pilotprojektu

3. septembrī četrpadsmit Latvijas skolās tiks uzsākts valsts aizsardzības mācības pilotprojekts, kura mērķis ir audzināt jauniešos pilsonisko apziņu, patriotismu, sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas un prasmes, informē Aizsardzības ministrija.

Latgalē pilotprojektu īstenos Daugavpils 16. vidusskola, Zemgales vidusskola un Balvu profesionālā vidusskola.

Aizsardzības ministrijas piedāvātajā modelī valsts aizsardzības mācība ir sadalīta četros blokos – valstiskā audzināšana (lokālā un Latvijas vēsture, patriotisms), dzīves skola (dzīvei nepieciešamo iemaņu attīstīšana, piemēram, komandas darbs), fiziskā sagatavotība un militārā sagatavotība (ekvivalenta apmācība ar Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas 1. līmeņa pamatapmācības kursu, pēc kura noslēguma var kļūt par rezerves karavīru).

Valsts aizsardzības mācību skolās pasniegs jaunsargu instruktori, kuri papildus esošajai militārai izglītībai iegūs arī pedagoģisko izglītību.

Jau ziņots, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 22. maijā atbalstīja ieceri, sākot ar 2024. gadu valsts aizsardzības mācību ieviest kā obligātu priekšmetu visās valsts vidējās izglītības iestādēs.


Foto: ventasbalss.lv