„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Uz pierobežas ceļiem uzstādīs videonovērošanas kameras

freeimages.com

Latgalē Latvijas--Krievijas un Latvijas--Baltkrievijas pierobežā valsts drošība tiks kontrolēta ar dienas, nakts un „inteliģentām” videonovērošanas kamerām, kas atpazīst un fiksē transporta numura zīmes.

Projekta vadītāja Ilze Stabulniece pastāstīja, ka kameras tiks uzstādītas gan uz maģistrālajiem ceļiem, gan uz meža celiņiem, lai ierobežotu likumpārkāpumus, tostarp apturētu akcīzes preču nelikumīgu ieplūšanu valstī un nelegālo imigrāciju. Tāpat tiks iegādātas 79 personīgās kameras, kuras nēsās robežsargi, piestiprinātas pie apģērba. 

„Inteliģentajām” videokamerām un citam modernajam aprīkojumam tiks izlietoti gandrīz 600 000 eiro no projekta „Sinerģiskas drošības platformas izveide Austrumlatvijas un Lietuvas pierobežā”, kuru finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds un Latvijas un Lietuvas valdība, bet īsteno Latvijas un Lietuvas policija, robežsardze un pašvaldības.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem pēdējos piecos gados uz Latvijas--Baltkrievijas robežas tikai aizturēti 300 robežpārkāpēji. Pagājušajā gadā atklāto kontrabandas preču skaits ir pieaudzis par 130%, bet šogad 8 mēnešos uz robežas konfiscēti jau 9 miljoni nelegālu tabakas izstrādājumu.