„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Pasniegtas balvas būvindustrijas nozarē

Aleksandrs Rube

5. septembrī VEF kultūras pilī tika sumināti valstī augstākā nozares apbalvojuma “Būvindustrijas lielā balva” saņēmēji. Sumināto vidū ir arī Latgales uzņēmējs – Daugavpils novada SIA “Meliors Krauja” direktors Antons Soms.

Šis nozares apbalvojums tiek pasniegts jau sesto gadu un tā patrons visus šos gadus ir Valsts prezidents, savukārt apbalvojuma pasniegšanu organizē Latvijas Būvinženieru savienība un tās izdotais žurnāls “Būvinženieris” sadarbībā ar būvindustrijas profesionālajām nevalstiskajām organizācijām. 

Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume uzsver, ka būvindustrijas lielo balvu, augstāko apbalvojumu nozarē, saņem tie speciālisti, kuri ir nozares lepnums, nozares pamatakmens.

Būvindustrijas apbalvojums „Pamatakmens” un atzinības raksti tika pasniegti kategorijā „Mūža ieguldījums būvindustrijā” un „Gada inženieris/arhitekts”. Kopumā apbalvoti 27  laureāti, kurus sveica Valsts prezidents Raimonds Vējonis un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Antons Soms saņēma Atzinības rakstu un speciālo balvu kategorijā „Mūža ieguldījums būvindustrijā”. Jāteic, ka viņš šajā kategorijā saņēmis vislielāko sabiedrības atbalstu balsojumā internetā (255 balsojumi).

A. Soms būvniecības nozarē darbojas vairāk nekā 50 gadus, tostarp 32 gadus vada uzņēmumu, „Meliors Krauja”, kas ir viens no lielākajiem Latvijā šajā nozarē. Uzņēmums, kas nodarbojas ar meliorāciju, ceļu būvniecību un remontu, kā arī kūdras ieguvi, šo gadu desmitu laikā pārdzīvojis daudzas izmaiņas, bet ir saglabājis savu spēju darboties.

SIA “Meliors Krauja” nodrošina darba vietas 65 darbiniekiem, bet vasarā darbam kūdras purvā Daugavpils novada Vaboles, Maļinovas un Kalupes pagastos tiek algoti vēl 15-20 darbinieki. A. Soms atzīst, ka īpaši grūts periods sekojis pēc uzņēmuma privatizācijas, tāpēc gadu laikā nācies paplašināt darbības jomu. “Šobrīd meliorācija gan atgūst savu aktualitāti,”  atzīst A. Soms, “uzņēmuma apgrozījums nostabilizējas, pelņa aug, iepērkam arī jaunu tehniku.”

Par ilggadēju un godprātīgu darbu SIA „Meliors Krauja” un veiksmīgu sadarbību ar Daugavpils novada pašvaldību 2016. gadā Antonam Somam piešķirts Pateicības raksts. Šogad Antons Soms saņēma biedrības „Latvijas Valsts aizsardzības fonds „Lāčplēsis”” Goda zīmi bronzā par mūža ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā un Latgales uzplauksmē.