„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Mazajiem uzņēmējiem veidos biroju Preiļos

pexels.com

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā tiks veidots atvērta tipa birojs, kurā būs aprīkotas vismaz sešas darba vietas novada uzņēmējiem. Šāds lēmums pieņemts Preiļu novada domes sēdē.

Preiļu novada domes Attīstības daļas konsultante Ineta Liepniece pastāstīja, ka Birojs galvenokārt paredzēts novada pašnodarbinātajām personām, mazajiem uzņēmējiem, kuriem ir nepieciešama biroja tehnika un telpas, lai tiktos ar saviem klientiem. Piemēram, birojā atradīsies laminētājs, krāsu printeris un cita biroja tehnika, būs interneta pieslēgums. Darba vietas telpā tiks nodalītas ar plauktu sistēmu, nevis sienu, kā arī plānots izveidot atsevišķu nelielu telpu ar organiskā stikla sienām, kur uzņēmēji varēs veikt pārrunas ar klientiem un nejusties traucēti. Birojam jābūt gatavam līdz nākamā gada janvāra vidum.

Biroja izveidē tiks ieguldīti 5000 eiro, kurus aizvadītā gada nogalē saņēma balvā Preiļu novada dome, kļūstot par laureātu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem rīkotajā konkursā “Pašvaldību atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai”.

Konkursā tika vērtēti pašvaldību īstenotie atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai un to rezultāti, kas tieši izpaužas kā pozitīva ietekme uz pašvaldības budžeta ieņēmumu sadaļu vai netieši - uz uzņēmējdarbības vides izaugsmi pašvaldībā kopumā. Preiļu novada pašvaldība konkursā norādīja nozīmīgākos atbalsta rīkus uzņēmējdarbības veicināšanai, galveno uzsvaru liekot uz mazo un vidējo komersantu un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanu.

Pašvaldības deputāti lēma, ka piešķirtā naudas balva jāizmanto uzņēmējdarbības atbalsta pasākumu ieviešanai vai nodrošināšanai, t.sk. infrastruktūras attīstībai uzņēmējdarbības vajadzībām.