„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. oktobris
Otrdiena
Aina, Anete
+9.7 °C
daļēji mākoņains

Ruģeļu mikrorajona iedzīvotāji atbalsta dambja būvniecību

Ruģeļu aizsargdambja būvniecības sabiedriskās apspriešanas rezultāti liecina, ka vairākums iedzīvotāju un juridisko personu atbalsta dambja celtniecību. Komunālās saimniecības pārvaldes pārstāvji informē, ka pašlaik jau ir izsniegta projektēšanas atļauja.

Atgādinām, ka tieši pirms diviem mēnešiem Daugavpils domes konferenču zālē notika projekta „Aizsargdambja būvniecība Daugavas upes labajā krastā, Nometņu ielas rajonā, Daugavpilī, 1. kārta” prezentācija, uz kuru ieradās aptuveni 25 piekrastes zonas iedzīvotāji, kā arī atbildīgā uzņēmuma SIA „Geo Consultants” pārstāvji. Starp iedzīvotājiem un firmas speciālistiem izvērtās karstas debates par šī dambja nepieciešamību. Vieni iestājās par apdrošināšanas polišu masveida noformēšanu un projektu neatbalstīja. Savukārt citi runāja par nepārdomāto apbūvi, kas sākās pēc Daugavpils HES būvdarbu pārtraukšanas, un ar to saistītajām grūtībām. Spriežot pēc tā, ka dambja celtniecības ideju vēlāk atbalstīja vairākums iedzīvotāju, tad reāli pret to bija noraidījuši tikai daži cilvēki.

Dambja pirmā posma būvniecības kopējās izmaksas ir 2,6 miljoni eiro (85% - Eiropas reģionālās attīstības fonds). Būvdarbu termiņš – 36 mēneši kopš līguma parakstīšanas brīža. Tā garums no Ruģeļu ūdenskrātuves līdz Daugavas pietekai Meļņičkas upītei – 3,4 km.


Foto: Jevgeņijs Ņikitins