„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Brīdina par bīstamām rotaļlietām

Publicitātes foto

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) rīcībā nonākusi informācija, ka starp rotaļlietām “Ķaķēns”, “Klauns”, “Zilonis” un “Vāvere”, iespējams, ir rotaļlietas, kas neatbilst būtiskām drošuma prasībām.

Polijas tirgus uzraudzības iestāde, testējot rotaļlietu „Kaķēns”, konstatējusi, ka rotaļlietai piestiprinātā aukla ir pārāk gara (pārsniedz 22 cm) un var radīt nožņaugšanās risku. Auklas galā piestiprināto plastmasas elementu bērns var noraut, to var norīt vai ieelpot.

Kā rotaļlietas ražotājs tiek minēts Baltkrievijas uzņēmums „PP Polesie”.

PTAC aicina patērētājus rūpīgi iepazīties ar rotaļlietu identifikāciju un gadījumā, ja jūsu rīcībā ir nonākusi kāda no minētajām rotaļlietām un tai pievienotās auklas garums pārsniedz 22 cm, nekavējoties pārtraukt tās lietošanu.

Saskaņā ar Eiropas Savienības ātrās ziņošanas sistēmā RAPEX pieejamo un PTAC rīcībā esošo informāciju rotaļlietu „Kaķēns” bija iespējams iegādāties SIA „MGU” veikalos „Bēbis”, SIA „Biroja Apgādes Centrs” veikalā un SIA „FOBOSS VIENS” veikalos „Lāčuks”.

PTAC aicina atgriezt preci tirdzniecības vietā, kur tā ir iegādāta, vai arī noņemt (nogriezt) virves galā piestiprināto plastmasas elementu, tādējādi novēršot iespējamos apdraudējumus.