„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Neļāva ievest 140 kg narkotiku

wikimedia.org

16. septembrī Grebņevas robežkontroles punktā pēc robežsargu iniciatīvas tika aizturēts 1991. gadā dzimis vīrietis un viņa automašīnā speciāli ierīkotā slēpnī konstatēts pēdējos gados lielākais narkotisko vielu daudzums, ziņo Valsts robežsardze.

Svētdienas rītā robežsargiem, veicot kādas no Latvijas izbraucošas automašīnas robežpārbaudi, radās aizdomas par tajā izveidotu slēpni, kurā varētu tikt nelikumīgi pārvietoti neatļauti priekšmeti. Pēc robežsargu iniciatīvas auto „VW Passat CC” tika novirzīts padziļinātas pārbaudes veikšanai.

Automašīnas vadītājs, 1991. gadā dzimušais Krievijas pilsonis, kategoriski noliedza, ka būtu ierīkojis slēpni, lai pārvadātu neatļautus priekšmetus, taču sadarbībā ar muitas amatpersonām tika veikta demontēta automašīnas bagāžas nodalījuma grīda un atklāts slēpnis, kurā likumsargi konstatēja vairākus brūnā polietilēna plēvē ietītus iepakojums. Pārbaudot iepakojumus, tajos tika konstatēta tumšas krāsas cieta viela, savukārt veiktais eksprestests apliecināja, ka iepakojumos ir hašišs, kopumā 145,3 kilogrami.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde pret 1991. gadā dzimušo vīrieti par nelikumīgu narkotisko vielu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākusi kriminālprocesu.

Saskaņā ar Krimināllikumu, vīrietim par šādu noziedzīgu nodarījumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz piecpadsmit gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.