„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Jurijs Žigajevs izcīna karjeras pēdējo neizšķirtu

Jurijs Žigajevs iziet pa goda vārtiem // Foto: Egita Terēze Jonāne

23. septembrī Ilūkstes stadionā ar neizšķirtu rezultātu 2:2 noslēdzās komandas „Sēlijas SS/Ilūkstes NSS” un „LDZ Cargo/DFA” (Daugavpils) un Ilūkstes novada titulētā futbolista Jurija Žigajeva atvadu spēle. Līdzjutēju tribīnes bija pārpildītas, spēli vēroja arī Ilūkstes novada sporta skolas profesionālās izglītības programmas „Futbols” audzēkņi, kuri sapņo par lielo futbolu.

Lai gan Daugavpils komanda Latvijas čempionāta otrās līgas Latgales grupā ir līderu četriniekā, tomēr gandrīz visas spēles 90 minūtes tabulas 7. vietas ieguvēji Sēlijas futbolisti kapteiņa Jurija Žigajeva vadībā izveidoja bīstamus momentus pie pretinieku vārtsarga Sergeja Doncova vārtiem. Turklāt veiksmīgi spēlēja arī komandas „Sēlijas SS/Ilūkstes NSS” vārtsargs Deivis Pilacs. Viņš atvairīja ļoti sarežģītus sitienus, kuri tika raidīti virs vārtu pārliktņa vai kādā no augšējiem stūriem. Tomēr pirmais vārtus guva daugavpilietis Jurijs Halimons, izmantodams futbolistu gūzmu pie Deiva vārtiem spēles 40. minūtē. Ar rezultātu 1:0 noslēdzās pirmais puslaiks.

Lai futbolisti varētu atvilkt elpu, Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs ar kolēģiem sarīkoja konkursus un uzdāvināja bērniem sporta apavus. Tika apdāvināts arī ilūkstietis Jāzeps Čamāns (9 gadi). Viņš futbolu spēlē trīs gadus. Būdams aizsargs, puika uzskata, ka spēle ir aizrautīga tāpēc, ka jāprot atņemt bumbu pretiniekam. „Apavi ir vajadzīgi. Bez apaviem nevar uzvarēt,” teica Jāzeps. 

Otrā puslaika pirmās 15 minūtes bija vārtsargu meistarības pārbaudījums. Pēc J. Halimova nopelnītās dzeltenās kartītes daugavpilieši bija apmulsuši un pieļāva kļūdas. To izmantoja Jurijs Žigajevs, iedodams ātru piespēli Vladimiram Žavoronkovam. Viņš, atrodoties tieši pretī vārtiem, bumbu raidīja pāri vārtsargam un izlīdzināja rezultātu -- 1:1.

Taču daugavpilieši organizēja ātru saspēļu sēriju pāri soda laukumam, un Vladimirs Volkovs no pāris metriem cauršāva ilūkstieša sargātos vārtus. Rezultāts 1:2. Turpmākās 5 minūtes bija mājinieku saspēles tikai Daugavpils komandas laukuma pusē, un tāda uzcītība vainagojās ar vārtiem. To autors ir ilūkstietis Lauris Linards, kurš 57. minūtē, izgājis viens pret vienu ar vārtsargu, bumbu raidīja vārtu kreisajā stūrī. Bija panākts neizšķirts. Abas komandas atlikušās minūtes spēlēja uzmanīgāk, un, kaut gan futbolisti radīja arī bīstamus momentus, tomēr, atskanot  beigu signālam, spēles rezultāts palika tas pats, -- 2:2.

Dažās sekundēs gan futbolisti, gan Ilūkstes novada sporta skolas audzēkņi sarīkoja goda vārtus, caur kuriem izgāja Jurijs Žigajevs, skaļu aplausu un ovāciju pavadīts. Futbolists, tāpat arī viņa vecāki Maija un Vladmirs Žigajevi, saņēma Latvijas Futbola federācijas ielūgumu uz gada noslēguma balli, kā arī Ilūkstes novada domes un Ilūkstes novada sporta skolas dāvanas. Tikmēr futbolistiem un viesiem bija sarūpētas piemiņas medaļas. Jurijs Žigajevs, fotografējoties uz sniedzot  autogrāfus, solīja, ka viņa gaitas sportā turpināsies jau trenera lomā.