„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Neļauj ievest vērienīgu cigarešu kontrabandu

Publicitātes foto

29. septembrī uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju Silenes muitas kontroles punktā, veicot kravas automašīnas DAF padziļināto kontroli, muitas darbinieki konstatēja, ka transportlīdzekļa piekabē aiz kokskaidu plāksnēm atrodas kartona kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemtas 14 609 740 cigaretes “NZ Gold” un 890 000 cigaretes “Queen” ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī 1 219 400 cigaretes “ NZ Black” bez akcīzes markām.

Savukārt Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas Republikas iebraukušu kravas vilcienu fizisko kontroli, sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām novērsti vairāki cigarešu kontrabandas mēģinājumi. Cigaretes bija ieraktas akmeņoglēs un noslēptas vagonos ar zāģskaidu kravu. Slēptuves tika atklātas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā. Kopumā izņemti 244 600 gab. cigarešu “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.        

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.