„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Draudēja vēlēšanu komisijai

pixabay.com

Saeimas vēlēšanas Daugavpilī 6. oktobrī nepagāja bez starpgadījumiem.

Vienā no vēlēšanu iecirkņiem Valsts policija (VP) aizturēja iereibušu trijotni, kas izturējās agresīvi, draudot vēlēšanu komisijai ar pistolei līdzīgu priekšmetu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.
Kādā no iecirkņiem ieradušies divi 1997. un 1993. gadā dzimuši vīrieši un nepilngadīgs puisis, kuri izteica vēlmi nobalsot. Visi trīs apmeklētāji bija manāmā alkohola reibumā. Diviem no viņiem vēlēšanu komisija atteica, jo nepilngadīgais pēc likuma nevar balsot, bet vienam no vīriešiem pases vietā bija tikai ID karte bez vēlētāja apliecības. Saņēmuši atteikumu, vīrieši sākuši lamāties necenzētiem vārdiem, pēc kā viņiem palūgts atstāt vēlēšanu iecirkni, taču viens no vīriešiem izvilcis pistolei līdzīgu priekšmetu un piedraudēja ar to komisijai.  

Notikuma vietā tika izsaukta policija, kura centās huligānus aizturēt, taču trijotne izrādīja pretestību. Veicot aizturētajiem alkohola koncentrācijas pārbaudi, izrādījās, ka nepilngadīgais atrodas 0,6 promiļu reibumā, bet vecākie vīrieši – 2,5 un 1,5 promiļu reibumā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess. Aizturētajiem par huligānismu grupā draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. 

Šajā dienā kāds iereibis 1938. gadā dzimis vīrietis tika aizturēts Ludzas vēlēšanu iecirknī, viņa izelpā konstatētas 2,38 promiles alkohola.