„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Ilūkstē motosportisti sacentās par Sēlijas kausu

Sīvākā konkurence izvērsās kvadraciklu grupā // Foto: Egita Terēze Jonāne

6. oktobrī Celmju trasē Ilūkstē notika Sēlijas kausa 4. posma sacensības.

Sacensības teicami aizvadīja ilūkstieši brāļi Dāvis un Jēkabs Kurmji no sporta kluba „Slīterāni”. Proti, Dāvim ir absolūta uzvara Open klasē, bet Jēkabam -- bronzas medaļas un mazais kauss MX klasē. Dāvis atzina, ka savā trasē uzvarēt bija ļoti viegli. Tikmēr Jēkabam pirmajā braucienā pakaļ dzinās vienīgā meitene Adrija Skudutite (Lietuva). „Dažreiz nodomāju, ka man varbūt kā džentlmenim būtu jāpiekāpjas dāmai. Taču sacensības ir sacensības, un tur notiek līdzvērtīga cīņa,” teica Jēkabs. 

Tāpat, uzvarot divos braucienos, lielo uzvarētāja kausu izcīnīja daugavpilietis Gregs Laguta (CAMK/Latgale) pašu jaunāko motosportistu grupā 50 cc klasē, bet daugavpilietis Denijs Bogdanovs finišēja trešais. Gregs (7 gadi) pastāstīja, ka tas ir viņa 21 kauss šajā sezonā. „Piedalos sacensībās no trīs ar pusi gadu vecuma. Braukt iemācīja tētis, viņš arī nopirka motociklu. Esmu izcīnījis daudz uzvaru,” atzinās Gregs.

Absolūtais uzvarētājs jaunāko motosportistu grupā Gregs Laguta

Savukārt ar sudraba godalgu un mazo kausu sacensības noslēdza blakusvāģa duets Māris Zubkovs un Lauris Linards. 

Jāpiebilst, ka pārējās klasēs, tostarp arī veterānos, dominēja Lietuvas un citu Latvijas novadu sportisti.

Sēlijas kausa izcīņā brauca vairāk kā 100 Latvijas un Lietuvas dalībnieki.