„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Priesteris Zeiļa atbrīvots pret drošības naudu

pixabay.com

Valsts policija otrdien mainījusi drošības līdzekli Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesterim Pāvelam Zeiļam, kurš tiek turēts aizdomās krimināllietā par seksuālu vardarbību un cilvēktirdzniecību. Drošības līdzeklis – apcietinājums – mīkstināts un mainīts pret drošības naudu.

Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka aizstāvības puse bija iesniegusi lūgumu mainīt drošības līdzekli un procesa virzītājs, izvērtējot apcietinātā garīgās konfesijas pārstāvja veselības stāvokli un lietā esošos materiālus, kā arī konsultējoties ar uzraugošo prokuroru, nolēmis mainīt apcietinājumu pret drošības naudu. Drošības naudas apmērs ir 5000 eiro.

Sākotnēji pirmās instances tiesa kā drošības līdzekli Zeiļam piemēroja apcietinājumu. Tas tika pārsūdzēts apgabaltiesā, kas to atstāja spēkā. Taču otrdien procesa virzītājs nolēmis priesteri no apcietinājuma atbrīvot. Patlaban Zeiļa atrodas medicīnas iestādē Rīgā. Pagaidām nav zināms, kad viņš varētu atgriezties Rēzeknē.