„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Rēzeknē, Daugavpilī un Preiļos apskatāma interaktīva izstāde par ES fondu atbalstu

pixabay.com

Latvijas iedzīvotājiem ir apskatāma interaktīva ceļojošā izstāde par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda (ES fondi) atbalstu. 15. – 22. oktobrī izstāde viesojas Rēzeknes tirdzniecības centrā Sjuzanna, Daugavpils tirdzniecības centrā Solo un Preiļu Centrālajā bibliotēkā.

Finanšu ministrija aicina izmantot iespēju ES fondu jeb Kohēzijas politikas 30 gadu jubilejai veltītajā izstādē uzzināt par ieguvumiem, ko sniedz ES fondi uzņēmējdarbībā, pilsētu infrastruktūras attīstībā, kultūrā, vides aizsardzībā un daudz citu jomu.

„Šogad tiek atzīmēta Kohēzijas politikas 30 gadu jubileja. Kohēzijas politika ir sevi pierādījusi kā kvalitatīvu pārmaiņu instrumentu, kas tuvina Eiropu tās iedzīvotājiem. Tieši vai pastarpināti no ES fondu finansējuma ir ieguvis ikviens Latvijas iedzīvotājs, un izstādes mērķis ir nodot ikvienam veiksmīgo pieredzi personiski, lai iedvesmotu jauniem panākumiem,” norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Izstāde būs apskatāma interaktīvajos monitoros, sniedzot ikvienam iespēju aizpildīt anketu un uzzināt, kādus nozīmīgus, ikdienā jūtamus ieguvumus tieši viņam ir snieguši ES fondi. Izstādē varēs iepazīties ar veiksmes stāstiem, kas ne vien cēluši valsts labklājību kopumā, bet pozitīvi ietekmējuši ikviena Latvijas iedzīvotāja dzīvi un iedvesmo izmantot ES fondu radītos rezultātus, kā arī, iespējams, pašam īstenot savu ideju.

Kopumā izstāde apceļo 25 Latvijas pilsētas un līdz 3. decembrim būs apskatāma:

  • 22. – 29. oktobrī Jēkabpils tirdzniecības centrā Sēlija, Ogres Kultūras centrā un Bauskas Centrālajā bibliotēkā;
  • 29. oktobrī – 5. novembrī Jelgavas Pilsētas Pasāžā, Dobeles Centrālajā bibliotēkā un Saldus Centrālajā bibliotēkā;
  • 5. – 12. novembrī Liepājā, Lielajā Dzintarā, Ventspils Centrālajā bibliotēkā un Kuldīgā, 1905. gada ielā 6;
  • 12. – 19. novembrī Talsu Tautas namā, Kandavas tūrisma un informācijas centrā un Tukuma Kultūras namā;
  • 19. – 26. novembrī Jūrmalā, Galerijā Korso, Olaines Vēstures un mākslas muzejā un Ķekavas tirdzniecības centrā Liiba;
  • 26. novembrī – 3. decembrī Rīgā, LU Dabas Mājā, tirdzniecības centros Origo un Rīga Plaza.

Savukārt pagājušajās nedēļās izstāde jau viesojusies Salaspilī, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Balvos un Ludzā.

Izstāde ir kampaņas #ESparTevi turpinājums — aizpērn Latvijas iedzīvotāji iemēģināja roku ES fondu atbalsta modelēšanā, izmantojot Finanšu ministrijas nākotnes vizualizācijas platformu. Pērn tika atzīmēta Eiropas Sociālā fonda 60 gadu jubileja, taču šogad Finanšu ministrijas interaktīvā izstāde par ES fondu ieguldījumu tiek organizēta Kohēzijas politikas 30. gadadienai veltītās kampaņas ietvaros. Izstāde ir apskatāma bez maksas.