„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. maijs
Ceturtdiena
Edijs, Edvīns
+13.5 °C
apmācies

Ilūkstē var iepazīt novadnieku stāstus

ilukste.lv

Ilūkstes bērnu un jauniešu centra seno lietu krātuvē „Sēļu istaba” apkopoti Ķerubinu dzimtas stāsti un unikāla senu pulksteņu un fotoaparātu kolekcija, pastāstīja centra vadītāja Vanda Rimša.

Stāsta un ekspozīcijas autori ir Andris un Arnita Ķerubini, kuri to veltījuši saviem Šēderes un Eglaines pagastā dzīvojošajiem vecākiem. Ķerubinu ģimenes hobijs ir dzimtas un novada vēsture. Andris un Arnita pēta dzimtas koku, tāpat ir sakrājuši lielu pulksteņu un fotoaparātu kolekciju -- gandrīz 200 eksponātus. Tos var apskatīt „Sēļu istabā” senā skapī, kuru Ķerubinu ģimene uzdāvināja Ilūkstes bērnu un jauniešu centram. Arnita ir apkopojusi arī ziņas par Lāčplēša ordeņa kavalieriem Eglaines pagastā.

Turklāt Ķerubinu ģimene ir bagāta ar 4 bērniem, mīl vecākus un dzimto vietu. Viņi ir lieli Latvijas patrioti, uzsvēra V. Rimša, un aicināja Ilūkstes novada iedzīvotājus pastāstīt un parādīt savas dzimtas darbīgo cilvēku stāstus (ar atmiņu, fotogrāfiju, lietu starpniecību).