„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpils U13 futbolisti – Latvijas čempioni

Uz foto: "Daugavpils U14" - "Skonto" // Sergejs Kuznecovs

Latvijas bērnu un jauniešu futbola čempionātā vairumā vecuma grupu drīzumā tiks noskaidroti medaļnieki. Taču visjaunākajā grupā U13, kurā spēlētāji sacenšas formātā 11x11, čempioni jau ir zināmi, - tie ir Daugavpils jaunie futbolisti.

Ivana Maksimčuka audzēkņi visā sezonā zaudējuši tikai vienu spēli. Savukārt pagājušajā nedēļā Rīgā daugavpilieši pieveica „Skonto” (2:0) un kļuva par Latvijas čempioniem.

„Daugavpilij” sezonas pēdējā oficiālā spēle notiks izbraukumā 16. oktobrī, kurā daugavpilieši tiksies ar „Babīti”, taču Latgales futbolistiem šī spēle būs tikai formalitāte, jo BFC „Daugavpils” laukumā dosies čempiona rangā.

14. oktobrī „Daugavpils U14” sarežģīja sev uzdevumu, piekāpjoties „Skonto”, - 0:1. Tādējādi  daugavpiliešiem un rīdziniekiem ir vienāds punktu skaits – 39. Tagad, lai kļūtu par čempioniem, daugavpiliešiem ir obligāti jāuzvar mājās 25. oktobrī spēlē ar „Mettu”. Mazliet agrāk „Skonto” spēlēs izbraukumā ar „Liepāju”. Pašlaik ar vienādu punktu skaitu līderpozīcijā ir „Daugavpils”, jo komandai ir labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība.

U15 čempionātā „Daugavpils” vairs nepretendē uz čempionu titulu, taču komandai ir iespēja izcīnīt sudraba medaļas. Taču līdz čempionāta beigām vēl atlikušas divas spēles – 19. oktobrī savā laukuma daugavpilieši sacentīsies ar saviem tiešajiem konkurentiem cīņā par otro vietu – „Liepājas” futbolistiem.

Savukārt U16 čempionātā viss noskaidrosies 17. oktobrī, kad galvaspilsētā „Daugavpils” cīnīsies ar „Rīgu”. Latgales komandai ir 43 punkti, rīdziniekiem – 44. Tā ir sezonas pēdējā spēle un tās uzvarētāji kļūs par čempioniem. Pirms šīs spēles „Daugavpils” 13. oktobrī izcīnīja svarīgus trīs punktus, ar rezultātu 6:1 pieveicot „Ventspili”. Tas saglabā cerības cīņā par zeltu.

„Visu izdarījām pēc plāna, tagad viss izšķirsies Rīgā,” par spēli teica komandas treneris Sergejs Pogodins. Četrus vārtus guva Salvis Petriks.

„Daugavpils U18” pieliks punktu sezonai 17. oktobrī spēlē ar „Rīgu”. Daugavpilieši vairs nevar kļūt par čempioniem, bet ir iespēja pacīnīties par sudrabu. Tāpēc ir jāizcīna uzvara noslēguma spēlē un tad  jāgaida, kā veiksies RFS, kurai ir trīs spēles rezervē, un „Ventspilij” (divas spēles). Tādējādi galarezultātā daugavpiliešiem var būt gan sudrabs, gan koka medaļas.